Microbuz implicat în accident, în Olanda. Două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite. MAE:Nu sunt români printre victime VIDEO

Un accident grav a avut loc pe o şosea din Olanda. Un microbuz în care s-ar fi aflat mai mulţi muncitori români s-a răsturnat. În urma impactului, două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite. 

27 mai 2020, 05:56
Microbuz implicat în accident, în Olanda. Două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite. MAE:Nu sunt români printre victime VIDEO

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Haga s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media olandeză referitoare la accidentul rutier produs la data de 26 mai 2020, în apropierea localității Medemblik și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații privind identitatea și starea de sănătatea persoanelor afectate.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Ambasada României la Haga este în dialog cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară.

Stirea iniţială

Accidentul a avut loc pe N240, în apropiere de Medemblik, în nordul Olandei. Din primele date, se pare că șoferul microbuzului circula pe un drum cu prioritate și a fost lovit în plin de un autoturism condus de o tânără de 23 de ani care a intrat de pe o șosea laterală fără să se asigure.

Impactul a fost atât de dur, încât cei doi muncitori români în agricultură au fost proiectați în afara microbuzului, potrivit ştiridiaspora.ro.

Unul dintre români a murit pe loc, iar al doilea a decedat la scurtă vreme după ce a fost transportat în stare gravă la spital. Cei doi aveau 44, respectiv 25 de ani.

Ceilalți șapte români și șoferița celeilalte mașini sunt în stare gravă la spital.