Microbuz în FLĂCĂRI la Mihăileşti. Pasagerii au reuşit să iasă la timp din autoturism FOTO

Un incident grav s-a produs, joi dimineaţă, în localitatea Mihăileşti, judeţul Buzău. Un microbuz cu pasageri a fost curpins de flăcări în mers, potrivit România TV. Călătorii au reuşit să se salveze înainte ca flăcările să cuprindă întregul autovehicul.

23 iun. 2016, 06:23

Un microbuz care mergea de la Galaţi la Bucureşti a luat foc pe DN2, la ieșirea din localitatea Mihăilești, în județul Buzău. Cei opt pasageri şi şoferul au reuşit să iasă la timp din autoturism.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalaţia de aer condiţionat.

Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului pentru a lichida incendiul. „Mai multe autospeciale ale ISU s-au deplasat la fața locului. Microbuzul a luat foc în trafic la ieșire din Mihăilești, dar nu sunt victime„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 9.00, un TIR încărcat cu aproximativ 800 butelii tip GPL a luat foc pe DN2, la intrarea în localitatea buzoiană Mihăilești. În urma incendiului s-au produs explozii în lanț, traficul rutier fiind întrerupt mai mult de șapte ore.

Incendiul a fost provocat de explozia unui cauciuc de la autotrenul încărcat cu 800 de butelii GPL. Șoferul a încercat să stingă incendiul cu ajutorul altor participanți din trafic, dar acesta s-a extins distrugând în totalitate autotrenul și producând importante pagube materiale.

Incendiul a avut loc la 300-400 de metri distanță de locul tragediei din mai 2004, când 13 oameni au murit, iar alții 18 au fost grav răniți în urma exploziei unui autotren încărcat cu azotat de amoniu.

După aproape două ore, 60 de pompieri cu opt autospeciale de apă și spumă și două ambulanțe SMURD au reușit să stingă incendiul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal pentru infracțiunile distrugere din culpă și neluarea măsurilor de securitate și a trimis doi procurori să facă cercetări la locului.