Microbuz şcolar implicat într-un accident, la Vaslui. Zece copii au fost duşi la spital

Un grav accident rutier s-a produs joi dimineaţa, în judeţul Vaslui. Un microbuz plin cu elevi a fost lovit de o maşină, iar mai mulţi copii au avut nevoie de îngrijirile medicilor.

23 feb. 2017, 07:32
Microbuz şcolar implicat într-un accident, la Vaslui. Zece copii au fost duşi la spital

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, cincisprezece elevi erau transportați la cursuri, și chiar înainte de a ajunge la școală, microbuzul a fost lovit de un șofer neatent. Zece copii au fost transportați la spital, însă nu prezintă probleme grave.

Am luat legătura cu doamna directoare, care s-a speriat foarte tare. Pentru că accidentul s-a produs în apropierea școlii, a ieșit imediat afară să vadă în ce stare sunt copiii și a luat legătura cu părinții. In microbuz erau elevi de clasa a VII-a, a VIII-a și un elev în clasa a VI-a„, a declarat pentru vremeanoua.ro, Gabriela Plăcintă, inspector general ai ISJ Vaslui.

Șoferul care a produs accidentul are vârsta de 22 de ani și conducea o mașină sport. Acesta a încercat să depășească imprudent mai multe mașini, fără să se asigure corespunzător. A pătruns pe contrasens și nu a sesizat că micrubul școlar virase, regulamentar, pentru a intra în curtea școlii, moment în care a lovit violent vehiculul în care se aflau elevii.