Microsoft a încheiat un acord de licenţă cu furnizorul de jocuri în cloud Boosteroid

Microsoft are acorduri de licență similare cu Nvidia, Nintendo și distribuitorul american Valve Corp, proprietarul celei mai mari platforme de distribuție

14 mart. 2023, 15:58
Microsoft a încheiat un acord de licenţă cu furnizorul de jocuri în cloud Boosteroid

Microsoft a semnat marți un acord de licență pe 10 ani pentru a aduce franciza Activision Call of Duty pe platforma furnizorului de jocuri în cloud Boosteroid, o mișcare menită parțial să atenueze preocupările legate de concurență cu privire la achiziția Activision.

Oferta Activision, anunțată în ianuarie anul trecut, cea mai mare înțelegere a Microsoft, își propune să-și sporească influenţa într-o piață de jocuri video în plină expansiune, împotriva liderilor Tencent şi Sony și să pună baza investiției sale în metaverse.

Abonamentul BOOSTEROID ULTIMATE, cel mai frumos cadou pentru pasionaţii de jocuri pe calculator
Accesul Boosteroid din Ucraina la Call of Duty este condiționat de aprobarea de reglementare pentru acordul Activision. Acesta va aduce, de asemenea, jocurile Microsoft Xbox pentru PC pe platforma de jocuri în cloud a Boosteroid.

„Credem în puterea jocurilor de a aduce oamenii împreună. De aceea Xbox se angajează să ofere tuturor mai multe moduri de a juca jocurile preferate, pe toate dispozitivele”, a declarat Phil Spencer, directorul executiv al diviziei de jocuri Microsoft.

„Aducerea de jocuri Xbox pentru PC membrilor Boosteroid, inclusiv titluri Activision Blizzard, precum „Call of Duty” odată ce afacerea se încheie, este încă un pas în realizarea acestei viziuni”, a spus el.

Microsoft are acorduri de licență similare cu Nvidia, Nintendo și distribuitorul american Valve Corp, proprietarul celei mai mari platforme de distribuție de jocuri video din lume, Steam.

Se așteaptă ca autoritățile de reglementare antitrust din UE să aprobe preluarea Activision de către Microsoft, condiționată de astfel de acorduri de licențiere, au declarat pentru Reuters surse din piaţă.  Probleme ar putea să apară doar în Marea Britanie. Pe lângă Ucraina, Boosteroid are și jucători în Statele Unite, Marea Britanie și țările UE.

BOOSTEROID organizează cea mai mare competiție de esports din România. Câştigătorii pot lua premii în valoare de mii de euro