Microsoft a prezentat Xbox One, noua generaţie a consolei FOTO

Microsoft a prezentat Xbox One, noua generaţie a consolei de divertisment dezvoltată de compania din Redmond, care pune mai mult accent pe conţinut TV, urmărirea competiţiilor sportive şi servicii online, îmbunătăţind totodată performanţele în jocuri video, funcţia tradiţională a produsului.

22 mai 2013, 08:50
Microsoft a prezentat Xbox One, noua generaţie a consolei FOTO

Dispozitivul prezentat marţi seară de Microsoft reprezintă primul model nou Xbox din ultimii aproape opt ani, compania încercând astfel să se poziţioneze în centrul activităţilor de divertisment ale clienţilor printr-un pachet consistent de servicii şi produse.

Xbox One, care va fi disponibil pe piaţă în a doua parte a acestui an, poate fi controlată prin comenzi vocale şi este echipată cu senzori care urmăresc mişcările utilizatorilor. Serviciul de apeluri video şi conferinţe Skype este integrat în produs, alături de servicii TV, aplicaţii cu conţinut sportiv dezvoltate în parteneriat cu Liga Naţională de Fotbal din SUA şi jocuri video.

Noul produs Microsoft va concura cu Sony PlayStation 4, anunţată recent de compania japoneză, cu Wii U de la Nintendo, lansată în noiembrie, dar şi cu pachetele tot mai complexe de servicii de divertisment introduse de companii precum Apple, Facebook, Google şi Amazon.com, transmite Bloomberg. PlayStation 4 va fi disponibilă în magazine în a doua parte a anului.

Analiştii notează că Xbox One este prima consolă Microsoft care nu a fost construită în primul rând pentru jocuri video. Astfel, vânzările ar putea fi susţinute în primul rând de livrarea de conţinut media obţinut în exclusivitate de Microsoft, într-o perioadă de fragmentare şi reaşezare a industriei jocurilor.

Reprezentanţii Microsoft nu au precizat încă preţul la care va fi disponibilă noua consolă. Actualul model Xbox costă 180 de dolari la Amazon.com.

Microsoft a anunţat că jocurile care rulează pe modelul actual nu vor funcţiona pe Xbox One, dar utilizatorii vor putea recupera o parte din preţul titlurilor prin revânzare sau schimburi cu alţi jucători.

Noul Xbox este de culoare neagră, orientat orizontal, şi include dispozitivul Kinect, capabil să recunoască comenzi vocale şi mişcările utilizatorilor. Xbox One este dotat cu hardware mult mai puternic faţă de predecesorul său, fiind echipat cu un microprocesor cu opt nuclee produs de AMD, 8 gigabytes de memorie RAM şi player de discuri Blu-ray.

Xbox este una dintre cele mai performante divizii ale Microsoft. Vânzările diviziei de divertisment şi dispozitive hardware, care se ocupă şi de Xbox, au crescut cu 56% în primul trimestru al acestui an, înregistrând un profit operaţional de 342 milioane de dolari. Anul trecut, veniturile diviziei de entertainment au urcat cu 7,6%, în timp ce afacerile Windows au scăzut cu 3,4%.