Microsoft face o schimbare majoră. Utilizatorii scapă de ecranul albastru după zeci de ani

"Ecranul albastru al morții” (blue screen of death – BsoD), care semnalează o eroare a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft, va deveni negru în noul Windows 11, relatează BBC.

04 iul. 2021, 19:33
Microsoft face o schimbare majoră. Utilizatorii scapă de ecranul albastru după zeci de ani

Ecranul albastru apare atunci când computerul are o problemă și de cele mai multe ori, e nevoie de restart, ceea ce înseamnă că utilizatorii riscă să piardă documentele nesalvate. De aici și porecla de ecran albastru „al morții”.

Un fundal negru a înlocuit culoarea albastră. Noul design se asortează cu ecranele de conectare și de închidere din noul sistem, potrivit the Verge, citat de Digi24.

Ecranul albastru permite profesioniștilor din IT să diagnosticheze problemele hardware și memorie și include informații și date care pot ajuta la identificarea acestora.

Ecranul albastru se transformă în ecran negru odată cu apariţia Windows 11

În 2016, ecranului i s-a adăugat un cod QR pe care utilizatorii îl pot scana pentru a afla mai multe informații despre defecțiune.

Windows 8 a adăugat, de asemenea, un emoticon cu o expresie tristă, în 2013. Atât codul QR, cât și 🙁 rămân și în versiunea neagră.

Windows 11 va fi disponibil ca o actualizare gratuită pentru utilizatorii de Windows 10 – deși unele dispozitive nu pot rula noul sistem.

Microsoft va renunța la Windows 10 în 2025.

O altă schimbare vizuală este butonul de pornire, care a fost mutat jos, în centrul ecranului.

Windows 11 va fi disponibil la sfârșitul acestui an, dar Microsoft nu a dat o dată exactă.

Citeşte şi: ALERTĂ emisă de CERT-RO! Hackerii au pus stăpânire pe Instagram. Mare atenție, la ce mesaje să evitați să răspundeți


loading...
Partenerii noștri