Microsoft și Oracle lucrează la un pașaport digital de vaccinare COVID

Tot mai multe state anunță că vor dori ca turiștii să prezinte un pașaport de vaccinare COVID la intrare în țară, prin urmare Microsoft și Oracle lucrează la crearea unui pașaport digital.

14 ian. 2021, 15:55
Microsoft și Oracle lucrează la un pașaport digital de vaccinare COVID

Microsoft și Oracle lucrează la un pașaport digital de vaccinare COVID. Cele doua companii au anunțat că lucrează împreună pentru a crea un pașaport de vaccinare digital pentru momentul în care peroanele vor fi nevoite să demonstreze că sunt vaccinate, relatează Bussines Insider.

Citește și: STUDIU VACCINARE. 38% dintre români s-ar vaccina imediat, 26% așteaptă să vadă reacțiile altora

Inițiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de organizații printre care se numără Microsoft, Salesforce, Oracle, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo din SUA, dezvoltă standarde tech pentru a verifica dacă o persoană s-a vaccinat, conform unui comunicat. Tehnologia ar putea fi folosită pentru a depista persoanele care afirmă în mod fals că au fost vaccinate împotriva virusului.

Microsoft și Oracle lucrează la un pașaport digital de vaccinare COVID. VIC afirmă că persoanele fără telefoane smart ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra că au fost vaccinate.

„Scopul Inițiativei de Acreditare a Vaccinării este de a împuternici indivizii oferindu-le acces digital la înregistrările privind vaccinarea astfel încât aceștia să poate folosi instrumente precum CommonPass pentru a se întoarce în siguranță la călătorit, locul de muncă, școală și viața cotidiană, având în același timp datele personale protejate”, afirmă Paul Meyer, CEO-ul The Commons Project Foundation, un ONG din Geneva care face parte din VIC.

„Pentru o perioadă de timp unii dintre noi vom fi nevoiți să demonstrăm fie că am fost testați negativ pentru COVID-19 fie că am fost vaccinați pentru a ne putea relua rutinele normale ale vieții noastre”, afirmă dr. Brad Perkins, directorul medical al Commons Project Foundation.


loading...