Miercurea sirenelor. Alarmele au sunat din nou în România. Raed Arafat: Aşteptăm raportul IGSU despre rezultatul exerciţiului de alarmare a populației

Sirenele pentru alarmarea populației au sunat miercuri în România. A fost vorba despre un exercițiu menit să testeze funcționarea sistemului format din mii de alarme montate în toată țara.

01 mart. 2023, 14:18
Miercurea sirenelor. Alarmele au sunat din nou în România. Raed Arafat: Aşteptăm raportul IGSU despre rezultatul exerciţiului de alarmare a populației

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat miercuri, după desfăşurarea exerciţiului „Miercurea sirenelor”, că se aşteaptă din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă un raport cu rezultatele exerciţiului pentru avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

„Aşteptăm raportul despre rezultat. Important este să ştim dacă toate au funcţionat, dacă sunt defecţiuni, dacă sunt probleme – acesta este unul dintre motivele pentru care facem aceste exerciţii periodice şi care pe baza rapoartelor revenim la autorităţile care răspund de sirenele din zona lor şi le solicităm repararea sau rezolvarea problemelor care au apărut”, a spus Raed Arafat la Ciolpani.

El a precizat că raportul va veni la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în următoarea perioadă.

„Urmează să analizăm dacă facem lunar sau o dată la 2-3 luni, dar o periodicitate trebuie să existe şi poate în viitor să fie însoţite şi de anumite exerciţii pe care să le facă fiecare, (…) fiecare să ştie ce are de făcut când sună sirena”, a mai spus Arafat.