Mierea de albine. 13 beneficii pentru sănătate

Mierea de albine naturala este un ingredient excelent pentru sanatate: adaug-o in apa in care faci baie, foloseste-o in masca pentru fata sau ca bautura relaxanta – si vei beneficia de proprietatile sale antibacteriene care ajuta la tratarea infectiilor, a problemelor de piele si a stresului. Principalul ingredient al mierii este fructoza.

11 iun. 2018, 20:12
Mierea de albine. 13 beneficii pentru sănătate

Comparat cu zaharul alb, fructoza este descompusa in organism mult mai incet, ceea ce inseamna o crestere moderata a glicemiei. Totodata, mierea contine proteine, minerale (precum fier, cupru, fosfor, potasiu si sodiu), enzime si vitamine, in special compexul de vitamine B.

Culoarea mierii difera in functie de tipul ei. Culoarea inchisa indica un nivel de antioxidanti mai ridicat. Este important de retinut ca mierea incalzita la o temperatura de peste 40 de grade isi pierde toate calitatile benefice sanatatii.

In afara faptului ca o poti manca, iata alte moduri in care poti folosi mierea de albine pentru a beneficia din plin de efectele sale:

1. Raceala si gripa

O bautura traditionala atunci cand esti racit sau esti gripat este sa amesteci miere in apa fierbine, alaturi de lamaie, scortisoara si ghimbir. Este recomandat sa se consume la fiecare doua ore.

2. Tuse

Fierbe, timp de 15 minute, apa in care ai pus o ceapa taiata. Acest amestec are abilitatea de a reduce mucusul si vindeca raceala. Dupa ce lichidul s-a racit adauga o lingura de miere si consuma-l dimineata, la pranz si seara inainte de culcare. De asemenea, taie ceapa si usturoi, amesteca-le cu miere si mananca-le.

3. Acnee si crapaturi ale pielii

Aplica putina miere pe cosuri inainte de a merge la culcare si vei observa ca vor disparea aproape peste noapte datorita proprietatilor sale antibacteriene. De asemenea, mierea de albine usuca ranile si previne iritatia si inflamarea pielii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.