Mierea în combinație cu usturoiul, inamicul colesterolului și al kilogramelor. Ce efecte are amestecul minune despre care nu mulți știu

Usturoiul și mierea au o mulțime de beneficii pentru sănătate, indiferent că sunt consumate împreună sau separat. Când sunt consumate împreună, cele două alimente se potențează reciproc, iar efectul este mai rapid și mai evident. Iată ce efect au mierea și usturoiul asupra colesterolului și al creierului.

26 ian. 2024, 14:32
Mierea în combinație cu usturoiul, inamicul colesterolului și al kilogramelor. Ce efecte are amestecul minune despre care nu mulți știu

Usturoiul are proprietăți valoroase pentru combaterea răcelii, gripei, crește imunitatea și protejează împotriva infecțiilor de sezon. Dar, în combinație cu mierea, beneficiile sale sunt dublate.

Citește și Ce este spuma albă din borcanele cu miere, de fapt. Detaliul la care să fii atent când o cumperi

„Strămoșii noștri luau acest medicament timp de 5-7 zile, mai ales în perioada de toamnă-iarnă. Înlocuiește complexele de vitamine și ajută organismul să se pregătească pentru lunile reci”, spune nutriționistul rus Dr. Elena Doronkina.

„Această combinație de arome poate părea ciudată pentru mulți, dar, de fapt, după câteva zile de „murături” în produsul apicol, leguma picantă devine moale și își pierde mirosul și gustul înțepător. În plus, beneficiile sale aproape se dublează”, adaugă expertul.

Această combinație reduce nivelul de colesterol din sânge și elimină depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge. Reduce riscul de tromboză la nivelul creierului, îmbunătățește circulația sângelui și dilată vasele de sânge.

Amestecul nu numai că stimulează imunitatea, scade colesterolul, îmbunătățește tonusul muscular, starea pielii și a părului.

„Consumând zilnic 2-3 linguri de usturoi cu miere, ajuți organismul să lupte împotriva infecțiilor virale. Dacă sunteți deja răcit sau dacă suferiți de curgere a nasului, tuse, gripă sau durere în gât, acest medicament vă va ajuta să scăpați rapid de simptomele bolii și vă va da putere. Usturoiul cu miere este util mai ales pentru copii, deoarece imunitatea lor nu este complet formată”, spune expertul.

De asemenea, se recomandă utilizarea combinației în astm bronșic, deficiență de vitamine, hipertensiune, herpes, boala Alzheimer și demență, pentru a calma sistemul nervos și a reduce nivelul de stres.

Pe lângă efectul benefic asupra organismului din interior, amestecul de usturoi și miere va avea un efect pozitiv și asupra aspectului.

Pielea ta va deveni mai netedă și mai uniformă, structura ei se va îmbunătăți, iar inflamațiile vor dispărea.

Pe lângă cele menționate anterior, produsul va ajuta să scăpați de mătreață, va face părul mai gros și va adăuga volum.

Consumul său te va ajuta să ai o siluetă a mai subțire. Mierea ajută organele interne să funcționeze corect, iar acest lucru are un efect pozitiv asupra tuturor sistemelor corpului.

Pentru cei care sunt implicați activ în sport, acest produs va ajuta la construirea mai rapidă a mușchilor, va crește rezistența organismului și va face antrenamentul mai eficient.

Modul de preparare al amestecului

Este important să alegi ingrediente proaspete și de înaltă calitate, mai ales că rețeta clasică este destul de simplă.

Mai întâi, ia un pahar de miere și o căpățână de usturoi. Tăie usturoiul în mai multe felii sau toacă-l, acest lucru este important, deoarece o căpățână întreagă nu va da efectul maxim.

Pune usturoiul într-un recipient separat, cum ar fi un borcan de sticlă sau un recipient de plastic. Toarnă mierea deasupra. Închide bine capacul și pune-l într-o cameră întunecată timp de o săptămână, potrivit Actualno.com.

Citește și Mujdeiul portocaliu, noua senzaţie din bucătărie. Uitaţi de clasicul mujdei de usturoi

Trebuie să iei 2-3 lingurițe (1-1,5 linguri) de usturoi cu miere dimineața, pe stomacul gol, timp de 5-7 zile și cursul poate fi repetat după 2-3 săptămâni.