Migranţi din Irak şi Siria, descoperiţi când încercau să iasă dintr-o camionetă

Un număr de 12 migranţi din Irak şi Siria au fost descoperiţi, în noaptea de luni spre marţi, încercând să iasă din ţară ascunşi într-o camionetă care a fost verificată la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

14 mai 2019, 08:50
Migranţi din Irak şi Siria, descoperiţi când încercau să iasă dintr-o camionetă

Camionetă era condusă de un bărbat din Letonia, în vârstă de 34 de ani, iar migranţii erau ascunşi într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului de marfă. Este vorba de şapte bărbaţi, două femei şi trei copii. 

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani”, precizează un comunicat de presă remis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul autoutilitarei urma să transporte străinii într-un stat din vestul Europei, el fiind cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei 12 străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.