Migranţii pot ajunge în Europa numai pe cale terestră. Ordinul clar dat de Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat gărzii de coastă să nu le mai permită migranţilor să încerce să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană, invocând motive de siguranţă a acestora.

06 mart. 2020, 20:16
Migranţii pot ajunge în Europa numai pe cale terestră. Ordinul clar dat de Erdogan

Nu sunt permise trecerile ilegale de migranţi prin Marea Egee deoarece este periculos„, se arată într-un comunicat al gărzii de coastă, care citează un ordin prezidenţial. Ministerul de Interne turc va monitoriza aplicarea ordinului.

Citeşte şi Putin şi Erdogan au tranşat soarta războiului din Siria. Ce au decis cei doi lideri, după şase ore de discuţii

În timp ce ordinul de a nu interveni pentru migranţii ilegali care doresc să părăsească Turcia rămâne să fie pus în aplicare, o astfel de abordare nu acoperă traversarea mării ca urmare a pericolului„, a adăugat sursa citată.

Garda de coastă turcă a acuzat Atena că a încălcat dreptul internaţional punând în pericol bărci cu migranţi, afirmând că a salvat joi aproape 100 de migranţi din trei bărci care erau pe jumătate scufundate de Grecia.