MIGRAŢIA ALEŞILOR în Gorj: Opt primari ai Alianţei Creştin Liberale au dezertat către PSD

Opt primari ai ACL Gorj, precum şi 23 de consilieri de la PDL au aderat la PSD pe baza Ordonanţei 55/2014, care permite migraţia aleşilor locali la alte partide, au anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, copreşedinţii ACL Gorj, transmite Agerpres.

17 oct. 2014, 10:22
MIGRAŢIA ALEŞILOR în Gorj: Opt primari ai Alianţei Creştin Liberale au dezertat către PSD

În ceea ce priveşte consilierii locali ai PNL Gorj care au ales să părăsească partidul, situaţia nu a fost finalizată, urmând ca aceasta să fie prezentată peste zece zile, au susţinut sursele citate. Acestea au precizat, totodată, că un consilier judeţean al PNL a ales să se înscrie în PSD, fiind vorba de Cosmin Greci.

Dintre cei opt primari, şase sunt liberali. Printre aceştia se numără primarul comunei Polovragi, Ştefan Făsuescu, primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, edilul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, dar şi cel din Aninoasa, Ilie Pietroi.

‘Este o situaţie estimativă, întrucât după zece zile, când prefecturile sunt informate de plecări, atunci vom şti realitatea. Există şi oameni politici care au un caracter mai josnic şi nu vin să ne spună corect dacă pleacă sau nu la PSD. În acest moment, de la PNL, cu marjă, avem o plecare între şase şi opt primari, şase au plecat cu siguranţă din 19 primari, doi au spus că se mai gândesc. (…) Judeţul Gorj stă foarte bine ca neplecări. (…) La PNL am observat acum la acest transfer către PSD că aceiaşi primari care l-au trădat pe Mihai Mazilu în candidatura la Senat, aceiaşi primari care au tras pentru PSD în acea perioadă sunt cei care au plecat’, a declarat preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu.

De la PDL Gorj au plecat la PSD primarul comunei Samarineşti, Marian Ardeiu, şi cel al comunei Turburea, Ion Bârcă. De asemenea, PDL a pierdut şi peste 20 de consilieri locali.

‘Dacă facem abstracţie că domnul primar Bârcă şi domnul primar Ardeiu acum au putut să facă documentele către PSD, pentru că ei erau plecaţi în urmă cu doi ani, de când s-au pus pe bannere şi pe afişe cu contracandidaţii noştri de la acel moment, nu avem nicio plecare, practic domnul Bârcă şi domnul Ardeiu erau plecaţi de acum doi şi oricum nu mai aveau nicio legătură cu partidul, dar formal acum au făcut documentele către PSD şi putem spune că am pierdut doi primari în urma Ordonanţei 55. Oricum, pe domnul primar Bârcă îl dădeam afară din partid, nu-l mai luăm în calcul de mult. De asemenea, în jur de 23 de consilieri am pierdut din cei 199 câţi aveam’, a precizat preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu.