Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă! Puțini români știau acest secret. „Avem nevoie o dată sau de două ori pe săptămână”

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai iubiți și apreciați medici nutriționiști din România. Datorită sfaturilor sale, foarte mulți români au reușit să adopte un stil de viață sănătos, iar zilnic o urmăresc pentru a învăța cât mai multe lucruri despre o nutriție echilibrată.

27 mart. 2024, 20:11
Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă! Puțini români știau acest secret. „Avem nevoie o dată sau de două ori pe săptămână”
Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă! Puțini români știau acest secret

Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă! Recent, nutriționista a dezvăluit ce trebuie să conțină, de fapt, farfuria ideală pentru cei care își doresc o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Citește și Alimentele permise în post care nu îngrașă. Mihaela Bilic: „Este un dușman, trebuie să știm asta”

Mihaela Bilic dezvăluie cum trebuie să arate farfuria perfectă!

„Noi, adulții, luăm din regulile lor ce ne convine. Trei mese principale și două gustări este un program de copil în creștere. Noi ca adulți am luat frica grăsimilor și a mâncării și ne trezim cu niște reguli în familie care sunt nepotrivite pentru copii. Copiii nu trebuie să mănânce dietetic. Copiilor le trebuie făinoase și carbohidrați. Această confuzie gravă trebuie neapărat echilibrată pentru că ei cresc și au nevoie de multă energie.

Există și copii care au ajuns deja să aibă kilograme în plus sau chiar să fie obezi. Pentru ei nu mai putem spune că au nevoie de grăsimi și carbohidrați din belșug, pentru că deja nu mai vorbim de o normalitate, ci de niște copii care, din păcate, au compensat cu mâncare din cauza lipsei de atenție sau incapacității de a se adapta la mediul școlar, la mediu familial. Sunt copii care suferă. În niciun caz nu trebuie puși la cură de slăbire. Atenție mare! Copiii nu se pun la cură de slăbire. Toată alimentația din casă trebuie să se schimbe. Toată familia trebuie să mănânce diferit, ca ei să mănânce la fel ca restul familiei, dar să fie o alimentație echilibrată, cu mai puțin zahăr, grăsimi și făinoase”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.

Nutriționista a subliniat că pentru copii jumătate din farfurie ar trebui să fie ocupată de alimente făinoase, asta în timp ce în cazul adulților lucrurile stau puțin altfel.

„La copii, jumătate din farfurie trebuie să fie făinoase. La noi, la adulți, doar un sfert. Copilul nu trebuie să mănânce degresat. Grăsimile sunt esențiale pentru ei, mai mult de 30% din aportul caloric trebuie să fie grăsime.

Copiii, atenție, nu au nevoie de fibre! Noi, adulții, care suntem sedentari, avem nevoie de fibre. Copii nu au nevoie de pâine integrală, au nevoie de făinoase albe. Copiii iubesc în mod instinctiv pastele, pâinea. Niciun copil n-o să refuze asta. Pentru copii prea multe fibre accelerează tranzitul. S-ar putea să apară carențe de vitamine, de minerale, pentru că există o accelerare a tranzitului. Fibrele în exces pot da intoleranțe alimentare grave, pentru că intestinul lor e fragil, iar fibrele, mai ales cele din cereale, au acțiune agresivă pe intestin.

De  asemenea, avem voie și zahăr din când în când, pentru că orice lucru care e interzis este apoi dorit. Avem nevoie o dată sau de două ori pe săptămână și chiar să o facem la modul asumat”, a mai spus nutriționista.

Citește și Mihaela Bilic dezvăluie pericolele din salate: „Sunt adevărate capcane pentru siluetă”