Mihaela Bilic spulberă miturile. ”Nu poți vindeca bolile grave printr-un regim drastic”

Medicul nutriționist recomandă românilor să fie realiști și să nu considere că scăpa de cancer sau infarct dacă evită anumite alimente sau consumă altele în cantități mai mari.

01 apr. 2021, 20:28
Mihaela Bilic spulberă miturile. ”Nu poți vindeca bolile grave printr-un regim drastic”

Mihaela Bilic spulberă miturile. Medicul nutriționist susține că secretul vieții veșnice nu stă neapărat în farfurie și nu poți scăpa de cancer sau alte boli devenind vegetarian, iar infarctul nu poate fi prevenit de eliminarea grăsimilor din dietă.

Nutriționistul a precizat că hrana este un aliment care trebuie luat în seamă, însă nu este cel mai important, precizând că nemulțumirea și necazurile îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Citește și: Carantină prelungită lângă Bucureşti: Restricţiile se menţin în Berceni, Otopeni şi Brăneşti!

Mihaela Bilic spulberă miturile

„Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte…
… de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:)

O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru „prostiile” pe care le-ai mancat.

Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neîncredere farfuriile, ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.