Mihaela Buzărnescu a eliminat-o pe Jelena Ostapenko! Careu de aşi românesc în optimi la Doha

Mihaela Buzărnescu a produs surpriza zilei de miercuri în turneul de la Doha, eliminând-o în două seturi pe deţinătoarea titlului de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko.

14 feb. 2018, 18:58
Mihaela Buzărnescu a eliminat-o pe Jelena Ostapenko! Careu de aşi românesc în optimi la Doha

Mihaela Buzărnescu i-a administrat o severă corecţie mai tinerei sale adversare, câştigând meciul cu 6-1, 6-3, în 67 de minute. Primul set a durat mai puţin de o jumătate de oră, iar Buzărnescu a condus chiar cu 5-0. Ostapenko a avut o tresărire în debutul setului secund, când a condus cu 2-0, dar a mai luat un singur game din următoarele şapte, iar Buzărnescu s-a calificat în faza optimilor.

Este pentru prima oară în carieră când Mihaela Buzărnescu învine o jucătoare de Top 10 într-un turneu WTA, Ostapenko fiind situată pe locul 6. Victoria de miercuri o propulsează pe Buzărnescu pe cea mai înaltă poziţie a carierei, locul 39 (acum se află pe locul 43), chiar în urma Irinei Begu, care a fost eliminată în primul tur la Doha.

Următoarea adversară a Mihaelei Buzărnescu va fi jucătoarea germane Julia Goerges, care a eliminat-o miercuri pe Barbora Strycova.

Patru românce sunt în optimi la competiţia Premier 5 de la Doha, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.