Mihai Bendeac, în doliu! Pierdere uriaşă pentru juratul de la iUmor

Mihai Bendeac suferă după moartea uneia dintre cele mai dragi persoane din viața sa. În memoria acesteia, juratul de la iUmor a lăsat și un mesaj plin de emoție.

05 mart. 2021, 20:32
Mihai Bendeac, în doliu! Pierdere uriaşă pentru juratul de la iUmor
Mihai Bendeac

Mihai Bendeac, în doliu!  În urmă cu doar câteva zile, lumea teatrului românesc a fost marcaă de o nouă tragedie. Moartea unui mare actor a adus multă durere și tristețe printe colegii de scenă, dar și în rândul fanilor. Marele actor Gheorghe Dănilă s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Artistul, care încă din 1980 a jucat pe scena Teatrului de Comedie din București, a murit pe data de 1 martie, iar pe 5 martie a fost înmormântat la Cimitirul Cernica 2.

Mihai Bendeac, în doliu!

Printre cei afectați de această mare pierdere, se numără și Mihai Bendeac. Juratul de la iUmor a fost ani de zile coleg de scenă cu Gheorghe Dănilă, iar trecea acestuia în neființă l-a afectat profund. „Gheorghe Dănilă sau nenea Puiu, un om cu care am împrțit scena în sute de seri jucând „Bani din cer”, „A douăspezecea noapte”, sau „Pălăria”. Un actor minunat cu o carieră superbă. Drum bun, nenea Puiu! Nu te vom uita…”, a scris Mihai Bendeac imediat ce aflat că prietenul și colegul său de scenă nu mai este printre noi.

Mihai Bendeac, cel mai şocant moment din viaţa sa. „A fost o experienţă traumatizantă”

Moartea artistul a fost făcută publică chiar de reprezentanții teatrului, profund îndurerați, unde el a jucat și a încântat sute și mii de oameni care s-au înghesuit să îi admire talentul ani la rând. „Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață. A făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului nostru în rolul Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983). Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc.Transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați și revenim cu informații în legătură cu slujba de înmormântare”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie.

Mihai Bendeac, dezvăluiri dureroase. Ce a păţit artistul după ce a fost infectat cu COVID-19