Mihai Chirica, primarul Iaşiului: Somalezi, congolezi, sirieni şi alte naţiuni coborâte din copac o să ne devină şefi

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a declarat într-un interviu pentru bzi.ro că, în lipsa educației, "o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni coborâte din copac mai deunăzi". Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat.

06 sept. 2019, 18:18
Mihai Chirica, primarul Iaşiului: Somalezi, congolezi, sirieni şi alte naţiuni coborâte din copac o să ne devină şefi

Primarul Mihai Chirica a vorbit despre importanţa investițiilor în educație, aducând următorul argument:

„O să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă pentru că nu se mai pune accent pe educație”.

Preșeidntele CNCD, Asztalos Csaba, a anunţat că subiectul va intra în discuția Consiliului. „Autosesizare!”, a scris Asztalos Csaba pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, acelaşi Mihai Chirica declara că fetele tinere din mediul rural s-au dus în străinătate unde au ajuns să se prostitueze, în timp ce băieţii muncesc în Europa „pe te miri ce” şi sunt transformaţi în sclavi.

Citeşte şi: Mihai Chirica, primarul Iaşiului: Fetele tinere au ajuns să se prostitueze, iar băieţii muncesc pe te miri ce, îi transformă în sclavi