Mihai Chirica, primarul Iașiului, vrea lockdown de două săptămâni: Aș lua o decizie radicală odată cu începerea vacanței pentru elevi

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, spune că ar impune un lockdown măcar de două săptămâni cu scopul limitării răspândirii Covid.

21 oct. 2021, 10:57
Mihai Chirica, primarul Iașiului, vrea lockdown de două săptămâni: Aș lua o decizie radicală odată cu începerea vacanței pentru elevi

Mihai Chirica, primarul Iașiului, vrea lockdown de două săptămâni

Mihai Chirica spune că ar impune un lockdown măcar de două săptămâni cu scopul limitării răspândirii Covid.

Declaraţia primarului vine în contextul în care spitalele din Iaşi sunt sufocate de pacienţi COVID, iar în secţiile de Terapie Intensivă nu mai există niciun pat liber.

„Aş lua o decizie foarte radicală şi odată cu începerea vacanţei pentru elevi, luna viitoare, aş pune lockdown măcar două săptămâni, pentru stabilizarea sistemului medical, oprirea răspândirii COVID şi pentru luarea unor măsuri în condiţii speciale”, a declarat primarul Mihai Chirica, la Antena 3.

Și medicii din Iași susțin această variantă a lockdown-ului. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a explicat că situația e foarte gravă.

„Este momentul să fie iniţiat un lockdown de cel puţin două săptămâni. De asemenea, ar trebui introdusă obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, precum cadrele medicale, cadrele didactice sau alţi angajaţi expuşi riscului”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Citiți și Familia primarului Mihai Chirica îşi face vilă cu trei niveluri pe terenul fiului de 4 ani, în centrul Iașiului

Klaus Iohannis, despre noile restricții ce vor fi impuse în România:

„Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate”, a transmis Iohannis.

Citiți și Cum arată noile tramvaie PESA de la Iaşi. Mihai Chirica: „Au 230 de locuri şi sunt prevăzute cu dotări moderne”


loading...