Mihai Chirica se testează frecvent pentru coronavirus în plină criză de analize: Îmi fac testul săptămânal

Mihai Chirica, primarul din Iaşi, a declarat la un post te televiziune local că îşi face testul pentru depistarea coronavirusului săptămânal, deoarece îşi face griji pentru sănătatea sa şi a colegilor săi. 

20 mart. 2020, 09:01
Mihai Chirica se testează frecvent pentru coronavirus în plină criză de analize: Îmi fac testul săptămânal

„Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a spus Mihai Chirica la TV Life. 

Un medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi s-a arătat şocat de cele declarate de edil. 

„Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”, a spus medicul, potrivit reporteris.ro.

Reamintim că, joi, autorităţile au anunţat 277 de cazuri de coronavirus în România, 17 cazuri în plus faţă de ultima informare. Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, şase pacienţi sunt la ATI, unul în stare gravă. Până acum 25 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi și externaţi ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași), a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Numărul deceselor a depăşit pragul de 10.000 la nivel mondial