Mihai Coadă, dezvăluiri din perioada în care juca rolul lui „Nelu Curcă” în „La bloc”: „Mi-a fost destul de greu”

Mihai Coadă, actorul care l-a interpretat pe celebrul "Nelu Curcă" din "La Bloc" face câteva dezvăluiri despre perioada în care a jucat în serialul care i-a adus celebritate, păcate, familie şi religie.

28 iul. 2017, 09:42
Mihai Coadă, dezvăluiri din perioada în care juca rolul lui „Nelu Curcă” în „La bloc”: „Mi-a fost destul de greu”

Într-un interviu acordat revistei „Taifasuri”, Mihai Coadă şi-a amintit de perioada în care a jucat rolul lui Nelu Curcă, în serialul „La Bloc”.

„Mi-a fost destul de greu. Şi-mi puneau în replici tot felul de chestii cu homosexuali, cu vrăjitoare, o grămadă de lucruri neserioase. Strângeam din dinţi. Le-am spus mereu, dar mă pomeneam cu scenariul şi trebuia să-l facem. Suportam cu greu, ce să fac? Am mai şi refuzat câteodată. Am spus aşa: «Băi, să nu daţi cu diavolul, că nu sunt de acord». Şi singurul care mă scăpa de acolo era Americanu’. El mai spunea câte un «naiba» sau nebunule. Sfânta Scriptură zice: «Dacă îi zici prost unuia, eşti demn de judecata Sinedriului, iar dacă-i zici unui om „nebunule”, eşti vrednic de osânda veşnică». Trebuia să-mi înţeleagă şi mie nişte lucruri de-astea, pentru că aveau nevoie de mine, să meargă serialul în continuare”, a povestit Mihai Coadă.

Pe platourile de filmare s-a ales cu o poreclă amuzantă: „Cred că ei se uitau ca la felul 14 când mă duceam cu borcanele cu mâncare de post pregătite de soţia mea. Eram numit «Regele borcanelor», dar cu mâncarea aia, de bame, de spanac, le făceam poftă”.

Mihai Coadă crede că meseria de actor este plină de tentaţii periculoase: „N-aş sfătui pe nimeni să se facă actor sau cântăreţ, pentru că este ca pe muchie de cuţit meseria asta. Va fi pus să facă multe lucruri care nu sunt în regulă. Şi va fi ispitit cu preacurvie, cu fumat, cu băut”.

Acesta se gândeşte tot mai serios să se călugărească: „Dacă aş intra în mănăstire, trebuie să iau înţelegere şi binecuvântare de la soţie şi o binecuvântare de la duhovnic. Altfel, nu se poate. Să-i laşi de izbelişte nu se poate”.

În fiecare duminică, Mihai Coadă (64 de ani) este prezent în strana Mănăstirii Turnu, de lângă Ploieşti, interpretând cântări psaltice alături de alţi călugări. Are barbă şi este îmbrăcat în haine monahale, aşa că cu greu poate fi recunoscut.

Citeşte şi Actorul Nelu Curcă s-a călugărit şi face profeţii despre APOCALIPSĂ: „Se apropie ANTIHRISTUL”