Mihai Craiu: Vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va reîncepe școala

Mihai Craiu sfătuieşte autorităţile să se gândească la strategii pentru a preveni închiderea şcolilor în toamnă. Medicul susţine că vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va începe noul an şcolar.

10 iun. 2021, 13:40
Mihai Craiu: Vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va reîncepe școala

Mihai Craiu susţine că vaccinarea copiilor şi a cadrelor didactice este cea mai bună soluţie pentru a preveni închiderea şcolilor din toamnă.

Mihai Craiu: Vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va reîncepe școala

Citeşte şi Medicul Mihai Craiu atrage atenția cu privire la masca de protecție! Trebuie purtată la orele de sport

”În perspectivă, vaccinarea adolescenților va face diferența în momentul în care va reîncepe școala pentru că, în opinia mea, și a multor altor experți în sănătate publică și mai ales în sănătate mintală a copiilor, copiii noștri, ai tuturor, nu numai din România, ci și din alte țări, nu mai suportă încă o închidere prelungită a școlilor.

Eu aș informa corect părintele și părintele decide dacă dorește vaccin. Dacă mă întrebați despre ce e de făcut cu un adolescent, în perspectivă, aș da răspunsul pe care îl dau tuturor părinților care mă întreabă: copilul meu, l-am vaccinat, copilul fratelui meu, și, de asemenea, aș sfătui părinții, în primul rând, să își întrebe copiii. Dacă copiii doresc ceva clar, fie că nu vor vaccinare, fie că vor, ar fi bine să îi întrebe de ce și dacă este foarte clar răspunsul, să-l și urmeze. În cazul în care există adolescenți ezitanți, alternativa poate fi o discuție cu medicul de familie.”, a declarat medicul pentru Europa Fm.

Întrebat dacă este obligatoriu ca elevul să fie vaccinat atunci când merge în tabără, medicul a răspuns: ”Poți să mergi în tabără dacă ai avut, cumva, maladie Covid și ai anticorpi, dacă această tabără are posibilitatea de a asigura mijloacele de distanțare, deși nu știu cât e de funny să nu poți face activități la comun, și dacă această tabără nu presupune plecatul din țară. Riscul transmiterii comunitare a scăzut semnificativ, dar o tabără, cu dormit împreună în același dormitor și activități la comun în alt spațiu decât exterior poate să ducă la un risc oarecare de infectare. Nu e chiar așa de trecut riscul, nu aș minimaliza riscul, dar în același timp mă gândesc cât de mult bine ar putea să le facă copiilor speranța de revenire la normal”.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă l-a vaccinat pe fiul dr. Mihai Craiu: „Demarăm vaccinarea copiilor de săptămâna viitoare”


loading...
Partenerii noștri