Mihai Fifor: Ce calităţi trebuie să aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis. Când vom şti candidatul PSD

Mihai Fifor, secretarul general PSD, afirmă că lucrul cel mai important pe care trebuie să îl aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis este calitatea de "om neconflictual". Referitor la ideea ca Viorica Dăncilă să fie prezidenţiabilul PSD, Fifor spune: "De ce nu?".

17 iul. 2019, 18:45
Mihai Fifor: Ce calităţi trebuie să aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis. Când vom şti candidatul PSD

UPDATE Mihai Fifor, secretarul general PSD, a afirmat, miercuri seară, că pe 23 iulie se va întruni Comitetul Executiv Naţional al partidului în cadrul căruia ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD. Fifor a spus că nu exclude niciun fel de alianţă cu alte partide şi că nu îşi doreşte ca ALDE să iasă de la guvernare.

„Pe 23 vom avea Comitetul Executiv Naţional, marţea viitoare, în care ar trebui să avem deja o decizie. (…) Aştept Comitetul Executiv de marţi şi acolo o să luăm o decizie împreună cu colegii noştri. Vă asigur că nu sunt tulburări în partid, partidul este chiar aşezat în momentul de faţă şi funcţionează la parametrii normali în momentul de faţă”, a afirmat secretarul general al PSD miercuri seară, la TVR.

Întrebat dacă se aşteaptă ca ALDE să iasă de la guvernare, Mihai Fifor a spus: „Sincer să fiu, îmi doresc să nu se întâmple lucrul acesta pentru că, în opinia mea, mai avem încă foarte mult de construit împreună. Dincolo de prezidenţiale, ne aşteaptă localele, ne aşteaptă parlamentarele de anul viitor, alegerile trebuie văzute într-o succesiune firească şi într-o conexiune”.

______

„Cred că cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis este acela de a avea calitatea unui om neconflictual”, a descris miercuri seară Mihai Fifor calitățile candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Întrebat dacă acest candidat ar putea fi Viorica Dăncilă, Fifor a răspuns?: „De ce nu?”.

„Preşedintele PSD trebuie să arate forţă, să arate că este un preşedinte responsabil care nu se teme. (…) Niciodată PSD nu o să intre în război de dragul de a avea un meci călduţ. Intră în bătălia aceasta cu scopul declarat de a câştiga alegerile prezidenţiale. Vă reamintesc că au fost candidaţi care au apărut pe turnantă cu trei, cu patru luni înainte de bătălia finală şi au fost candidaţi de succes. Să analizăm 2014, Iohannis vs. Ponta. (…) Victor Ponta venea pe cai mari, era preşedinte de partid, rupea zodul din faţa sa (…), iar candidatul cel şters a câştigat”, a spus Mihai Fifor.

„Premierul României începe să se deseneze aşa cum este în realitate. Din păcate, am văzut într-un an şi jumătate o figură distorsionată. Am văzut ce a vrut preşedintele partidului nostru, la un moment dat, să se vadă: un om slab, un om manevrabil, un om care nu reuşeşte să articuleze foarte bine politica la vârf a Guvernului şi care depinde de el. Cei care o cunosc pe Viorica Dăncilă, premierul României, şi care o cunosc aşa cum este cu adevărat constată că avem în faţă un om foarte hotărât, un om foarte onest, un om care se pricepe să coaguleze echipa şi asta vă poate spune orice ministru din cabinet, şi eu am avut bucuria să fiu ministru în cabinetul Dăncilă, şi un om care nu refuză lupta niciodată şi o joacă metodic”, a spus Mihai Fifor, miercuri seară, la TVR.
 
El a adăugat că toate proiectele politice pe care le-a pus în practică Dăcilă în ultima perioadă „au ieşit”.
 
„Nimeni nu dădea şanse premierului României că va putea să supravieţuiască unui dezastru al partidului, aşa cum a fost în 26 mai, şi cu toate acestea suntem aici, partidul s-a înnoit la Congres, avem o echipă managerială nouă, umblăm în ţară, oamenii o apreciază pe Viorica Dăncilă cunoscând-o şi intrând în legătură cu domnia sa şi vă spun că avem în fruntea partidului un om extrem de determinat să ducă partidul într-o etapă viitoare. Are toate datele necesare pentru a putea intra într-o bătălie de la egal la egal cu Klaus Iohannis şi vă spun că o să vedeţi un meci foarte interesant dacă Viorica Dăncilă o să decidă să candideze”, a spus Mihai Fifor.

Vicepremierul propus pentru parteneriate strategice Mihai Fifor a declarat, miercuri seară, la TVR, că nu are emoţii privind numirea sa.

„Nu am de ce să am emoţii. Am fost la Guvern, am fost ministru al Apărării, am fost vreo trei săptămâni şi prim-ministru interimar”, a afirmat Fifor.

Acesta a precizat că nu se pune problema ca PSD să îndeplinească o dorinţă a preşedintelui Klaus Iohannis prin schimbarea din funcţie a ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan.