Mihai Fifor cere comisie parlamentară pentru fraudarea votului. Ministerul de Interne a dat deja raport că nu au fost fraude

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susține că există suspiciuni de fraudare a votului la alegerile din 26 mai, tocmai de aceea se ia în considerare înființarea unei comisii de anchetă parlamentare pentru a ancheta ceea ce s-a întâmplat. Ministerul de Interne a întocmit un raport după alegeri în care a arătat că s-au desfăşurat fără incidente, iar suspiciunile de fraudă electorală vizează 31 de posibile fapte penale (vot multiplu sau vot fără drapt).

19 iun. 2019, 12:17
Mihai Fifor cere comisie parlamentară pentru fraudarea votului. Ministerul de Interne a dat deja raport că nu au fost fraude

„Urmărim cu foarte mare atenţie tot ce a apărut în spaţiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor în 26 mai. Am discutat şi probabil că vom avea ca temă în cadrul unei şedinţe de coaliţie şi ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai, pentru că, la urma urmei, cred că este foarte important ca toată lumea să ştie că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme aceste probleme să poată fi evidenţiate”, a declarat Mihai Fifor.

Ministerul de Interne a întocmit un raport după alegerile din 26 mai, în care a arătat că s-au desfăşurat fără incidente, iar suspiciunile de fraudă electorală vizează 31 de posibile fapte penale (vot multiplu sau vot fără drapt).

Concluziile raportului (care se găseşte AICI) sunt clare:

„3. Pe parcursul acestui proces electoral a funcționat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot şi prevenire a votului multiplu, gestionat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, care a înregistrat în ziua scrutinului 9.282 semnalări privind posibile incidente electorale specifice. Toate aceste semnalări au fost și sunt în continuare verificate de către Poliție. Din verificarea a peste 2.600 de cazuri semnalate, până în prezent au fost infirmate peste 1.600 de cazuri.

4. În urma verificărilor efectuate de structurile specializate ale M.A.I. în ziua votului a rezultat că în 31 de situații sunt suspiciuni cu privire la comiterea unor fapte de natură penală în ce privește frauda la vot, din care:

– fapta de a vota fără drept – 18 evenimente;
– fapta de a vota de două sau mai multe ori – 13 evenimente.”

Citeşte şi: REZULTATE FINALE alegeri 2019: câţi europarlamentari trimite la Bruxelles fiecare partid. LISTA COMPLETĂ