Mihai Fifor explică în şapte puncte de ce nu va trece moţiunea de cenzură

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, aduce şapte motive pentru care moţiunea de cenzură nu va trece. "PNL este campionul moțiunilor eșuate. Toate moțiunile lor au primit mai puține voturi decât numărul semnatarilor", spune Fifor.

09 oct. 2019, 06:30
Mihai Fifor explică în şapte puncte de ce nu va trece moţiunea de cenzură

„Să vă spun de ce nu va trece moțiunea:

1. Niciun partid din opoziție nu vrea să vină la guvernare! Ar fi o misiune imposibilă să obțină cea mai mare creștere economică din UE, să ducă șomajul mai jos de 3%, să crească salariul mediu net la peste 44%, iar pe cel minim net cu 41%, să crească pensia medie netă cu peste 54%, să crească puterea de cumpărare a românilor cu peste 40%.

Orice partid ar veni la guvernare după PSD, va arăta cât de slab e în comparație cu PSD! Nimeni nu-și permite asta înainte de parlamentarele din 2020!

2. Singura propunere de premier din partea opoziției pare a fi Ludovic Orban. Jalnică situație pentru opoziție!

Cum să votezi această „glumă de premier”? Pe cel mai puțin credibil politician al zilei?! Pe un fost ministru al Transporturilor codaș la km de autostradă realizați?! Pe cel care ar avea în programul de guvernare disponibilizări în masă, majorarea impozitelor pe salarii, oprirea creșterii pensiilor, anularea voucherelor de vacanță, impozitarea IT-iștilor, sâmbăta zi lucrătoare etc. Refuz să cred că în opoziție sunt doar sinucigași!

3. Vor fi voturi împotriva moțiunii inclusiv de la PNL. Asta pentru că Iohannis preferă în turul doi o confruntare cu Viorica Dăncilă, vizând acumularea votului anti-PSD. Campania lui Iohannis mizează pe confruntarea cu acest guvern, nu pe căderea lui! Ce nu ia PNL în calcul, e votul anti-Iohannis care crește în fiecare zi și se va exprima în turul al doilea.

4. La această „trădare” face trimitere și UDMR, care și-a tot exprimat îndoieli, justificate, că nu toți semnatarii moțiunii vor veni la vot sau, dacă vor veni, nu toți vor vota.

5. Nu vor fi trădări de la PSD. Cei care au avut de tradat, au tradat deja.

6. Singura alternativă a opoziției e declanșarea alegerilor anticipate! Puneți-vă în pielea lor! Cum să voteze o moțiune de cenzură a cărei consecință va fi scurtarea propriului mandat de parlamentar?! Să fim serioși!

7. PNL este campionul moțiunilor eșuate. Toate moțiunile lor au primit mai puține voturi decât numărul semnatarilor. În istoria României, singurele moțiuni de cenzură adoptate au fost cele susținute de PSD.

Concluzie: Stați liniștiți! Moțiunea nu va trece!”, explică pe Facebook Mihai Fifor.