Mihai Ghyka, eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii

Premierul Dacian Cioloş a semnat decizia de eliberare din funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii a lui Mihai Ghyka, după ce acesta şi-a înaintat demisia.

25 iun. 2016, 10:31
Mihai Ghyka, eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii

Mihai Ghyka, care a fost numit secretar de stat în timpul mandatului fostului ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, trebuia să se ocupe de campania de subscripţie publică pentru opera lui Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a susţinut, în cadrul audierilor din comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, că Mihai Ghyka ar fi dorit să gestioneze mai multe proiecte, nu doar „Cuminţenia Pământului”, scrie Mediafax.

În decembrie 2015, Mihai Ghyka, 44 de ani, descendent al ultimului domnitor al Moldovei, Grigore Ghica, a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii, acesta ocupând în trecut funcţia de preşedinte şi manager general la Bergenbier, iar timp de doi ani a condus şi un important segment al Vodafone.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunţa atunci că „noul secretar de stat la Ministerul Culturii, Mihai Ghyka se va ocupa, între altele, de managementul instituţiilor neperformante”.

Mihai Ghyka este cunoscut pentru cariera sa în domeniul privat. Emigrat în Canada înainte de prăbuşirea regimului comunist, în 1989, el a revenit în ţară activând în mari companii-Bergenbier şi Vodafone, şi a pus bazele unei firme de consultanţă de marketing.