Mihai Neşu a primit MARELE PREMIU oferit anual de FIFPro

Mihai Neşu a fost recompensat cu Premiul de Merit al sindicatului FIFPro, el primind şi un cec de 25.000 de dolari, pentru activitatea sa în sprijinul copiilor cu dizabilităţi.

11 dec. 2017, 16:14
Mihai Neşu a primit MARELE PREMIU oferit anual de FIFPro

Premiul de Merit FIFPro este decernat în fiecare an unui fotbalist profesionist pentru activitatea în beneficiul unei fundaţii. Câştigătorul primeşte 25.000 de dolari pentru fundaţia respectivă.

„Este ca un cadou de Crăciun. Acest premiu arată că ceea ce facem este foarte important: muncim cu copiii în fiecare zi pentru o viaţă mai bună şi pentru sănătate. Suma acoperă aproape un sfert din bugetul nostru anual şi ne dă oportunitatea de a le oferi terapie mai multor copii”, a declarat Mihai Neşu.

Mihai Neşu, acum în vârstă de 34 de ani, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez FC Utrecht, pe 10 mai 2011, ulterior fiind diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală, iar de atunci existenţa sa depinde de un cărucior cu rotile. În perioadele de reabilitare din Olanda şi din SUA, el a întâlnit mai mulţi copii cu dizabilităţi şi boli cronice şi a decis să înfiinţeze o fundaţie pentru a-i ajuta pe tinerii din România.

Fundaţia Mihai Neşu are propriul centru de recuperare, la Oradea, de care au beneficiat până în prezent peste 130 de copii.