Mihai Neşu, lansare de carte în scaunul cu rotile. Mesajul emoţionant al fostului fotbalist VIDEO

Mihai Neșu și-a lansat prima sa carte, despre "detoxifierea sufletului". Fostul fotbalist al stelei a fost inspirat de citate din scrierile unor Sfinți Părinți ortodocși, care l-au întărit în momentele dificile din perioada paraliziei cu care se confruntă de 8 ani.

23 mai 2019, 06:21
Mihai Neşu, lansare de carte în scaunul cu rotile. Mesajul emoţionant al fostului fotbalist VIDEO

Mihai Nesu si-a lansat cartea la Biblioteca Judeţeană din Oradea. Participantii la eveniment au fost incarcati de emotii. Cu lacrimi in ochi, Mihai Nesu a vorbit din scaunul cu rotile despre ce l-a determinat sa scrie cartea.

„Complex natural pentru detoxifierea sufletului – Culegere de cuvinte ziditoare de la Domnul nostru Isus Hristos și de la Sfinții Părinți”, este titlul cărţii lui Mihai Neşu.

Mihai Neşu, progres important în procesul de recuperare. Fostul fotbalist a condus în premieră cu mâna stângă VIDEO

„În viața noastră, de când ne naștem, avem nevoie de modele. Și astfel, ajungem să ne modelăm caracterul și sufletul. Și ce modele mai bune sunt în viață decât Isus Hristos și Sfinții Părinți. În această perioadă, de după accident, am început să citesc mai multe cărți, sperând să găsesc sfaturi care să mă ajute să depășesc această suferință care nu e ușoară (să te trezești la 20-25 de ani și să nu știi ce să faci cu ea, nu e deloc ușor). Dar cu ajutorul tuturor părinților care s-au rugat pentru mine, și a tuturor celor care m-au ajutat, am reușit să ajung astăzi aici și să vă prezint ultimii opt ani din noua viață. Patru ani din această nouă viață, am căutat rețete care să mă ajute să depășesc mai ușor suferința. Dar, am ajuns la concluzia că de suferință nu trebuie să fugim ori să ne ferim, căci ea ne ajută să ne curățin. Suferința este cel mai bun dascăl. În carte veți găsi o selecție de 100 de citate preferate din toate cărțile pe care le-am citit și care m-au ajutat și m-au întărit foarte mult, mi-au arătat ce am de făcut în fiecare zi. M-au învățat cum să mă lupt cu mine, cum să depășesc frica și să pot, în fiecare zi, să o iau de la început și să fiu mai bu”, a spus Neșu.

Cartea costă 29 lei, iar profitul obținut în urma vânzării va fi donat integral Fundației Mihai Neșu, care în 2015 a înființat în Oradea un centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități. Fostul fotbalist este paralizat de 8 ani.