Mihai-Răzvan Ungureanu cere demisia de onoare a ministrului Bugetului şi a şefului INS

Prim-vicepreşedintele PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu, cere demisia din funcţie a directorului Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, şi a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, întrucât ar fi încercat să ascundă cifrele reale ale 'dezastrului economic' în care a ajuns România, transmite Agerpres.

14 aug. 2014, 17:49
Mihai-Răzvan Ungureanu cere demisia de onoare a ministrului Bugetului şi a şefului INS

‘Cer în mod imperios demisia lui Tudorel Andrei, directorul INS, numit în funcţie de Victor Ponta. (…) INS a fost politizată şi a devenit piesă a aparatului de propagandă a lui Victor Ponta. Lui Liviu Voinea îi cer demisia de onoare, cu atât mai mult cu cât va pleca în scurt timp la BNR pe funcţia de viceguvernator. Ce a făcut Liviu Voinea astăzi pune sub semnul întrebării motivele pentru care domnia sa a fost propus pe funcţia de viceguvernator al BNR. Tudorel Andrei şi Liviu Voinea au încercat să ascundă cifrele reale ale dezastrului economic în care a ajuns România. Sunt convins că au făcut acest lucru pentru a-l ajuta în campania electorală pe Victor Ponta’, susţine prim-vicepreşedintele PDL, într-un comunicat de presă.

Fostul premier consideră că Guvernul Ponta a încercat să ascundă faptul că nu a reuşit să păstreze echilibrul economic pe care l-a primit de la el în 2012.

‘Ce face Victor Ponta acum este o încercare de cosmetizare a unei situaţii dramatice pentru care vom plăti cu toţii în perioada care urmează. (…) Victor Ponta a distrus economia românească. Cifrele pe care a încercat să le ascundă sunt un motiv suficient să demisioneze din fruntea Guvernului. Ce să mai discutăm de o candidatură la Preşedinţie’, adaugă prim-vicepreşedintele PDL.