Decizie finală primită de Mihai Rotaru în dosarul DNA legat de despăgubirile ANRP

Mihai Rotaru a scăpat de dosarul în care apărea ca suspect şi care viza activitatea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), prin care statul ar fi pierdut sume mari de bani în mod ilegal.

21 ian. 2021, 22:58
Decizie finală primită de Mihai Rotaru în dosarul DNA legat de despăgubirile ANRP
Mihai Rotaru

Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la CS U Craiova, a scăpat de dosar, care a fost clasat de către DNA, considerându-se că faptele incriminate nu au constituit fapte penale, anunță portalul Lumea Justiției.

Mihai Rotaru a scăpat de dosarul DNA

Mihai Rotaru și deputatul Cătălin Teodorescu au fost aduși cu mandat la DNA, în 2015, pentru a fi audiați într-un dosar privind acordarea de despăgubiri de către ANRP. Rotaru a fost acuzat de procurori că ar fi primit aproximativ 109 milioane de lei de la Comisia ANRP, condusă de Crinuța Dumitrean, pentru un teren din Pitești.

Dosarul respectiv a fost clasat în 16 decembrie 2020, de procuroarea Gabriela Albu din cadrul Secției de combatere a corupției din cadrul DNA.

„Din probatoriul administrat in cauza nu au rezultat date si indicii in ceea ce priveste existenta vreunei conivente intre cesionarul drepturilor litigioase si membrii Comisiei Centrale, precum si intre cesionar si evaluator. Astfel, nu au fost identificati martori si nici nu au putut fi administrate alte mijloace de proba care sa confirme eventuale intalniri care au avut loc intre csionar si evaluator sau membrii Comisiei Centrale in cadrul carora sa se fi purtat discutii in sensul favorizarii cesionarului sau pentru o supraevaluare a terenului in cauza”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului.

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, în stare gravă din cauza infecţiei cu coronavirus. „Nu poate respira singur, e ajutat de aparate”

Mihai Rotaru, la al doilea dosar clasat în 6 luni

Mihai Rotaru se află astfel la cea de-a doua clasare a unui dosar în care e implicat. Prima a venit în iulie 2020, când DNA a clasat dosarul de trafic de influență în care Rotaru și Ioan Oltean, fost politician PDL, erau implicați. Atunci, a fost vorba de o altă parte din dosarul ANRP, în care Ioan Oltean a fost acuzat că ar fi primit mită în valoare de 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, ca să intervină la Crinuța Dumitrean, fostul președinte al ANRP.