Mihai Trăistariu intervine în scandalul dintre Theo Rose și Irina Rimes: „Prejudecata asta e o prostie. Sunt doar invidioși”

Mihai Trăistariu a avut o reacție pe tema conflictului de la "Vocea României" izbucnit între Irina Rimes și Theo Rose.

09 oct. 2023, 20:33
Mihai Trăistariu intervine în scandalul dintre Theo Rose și Irina Rimes: „Prejudecata asta e o prostie. Sunt doar invidioși”

În ediția de vineri seară, 6 octombrie 2023, jurații au pornit o dezbatere referitoare la artiștii care cântă evenimente private. Încercând să o impresioneze pe concurenta pentru care s-au întors, jurații au început să arunce cu critici unii în ceilalți. La un moment dat, după ce Theo Rose a încercat să o atragă pe respectiva concurentă în echipa ei, Irina Rimes a întrebat-o, pe un ton ușor sarcastic, dacă o ia să o învețe lăutărie.

Theo Rose a fost foarte deranjată de faptul că colegii ei au etichetat-o ca fiind cântăreață de muzică lăutărească, în condițiile în care artista cântă toate genurile muzicale.

Mihai Trăistariu i-a luat apărarea lui Theo Rose, care s-a confruntat de-a lungul carierei sale cu prejudecăți fiindcă merge să cânte la nunți și botezuri. În opinia artistului, cei care fac astfel de remarci sunt invidioși sau nu sunt la fel de solicitați precum interpreții de muzică populară.

Citește și Theo Rose, la cuțite cu Irina Rimes. De la ce a pornit conflictul dintre cele două vedete. „Asta ai înțeles tu?”

„Eu am cântat anul ăsta la vreo 10 nunți. Și eu am fost la Eurovision, dar nu înseamnă că dacă ai fost cotat bine, n-ai voie la nunți sau la botezuri. Nunta e tot un spectacol, până la urmă. Eu la nunți cânt, de exemplu, și melodii de la Lara Fabiani. Sunt solicitat mai ales la dansul mirilor. Sunt oameni care te îndrăgesc de când ai apărut pe scenă și te vor neapărat la un eveniment frumos din viața lor. Ce e greșit în asta? Prejudecata asta e o prostie!”, este reacția lui Mihai Trăistariu, pentru FANATIK.

Mihai Trăistariu spune că nu artist nu poate trăi în România cântând o dată pe an la Sala Palatului și având două – trei concerte pe la zilele orașelor.

„Există vorbele astea că uite, ca artist, ai ajuns să cânți la nunți! Eu am cântat și pe scene uriașe, și la zilele orașelor. N-are nicio relevanță. Te adaptezi din mers. Există artiști care vor să-și dea o cotă anume. Zic că ei nu s-ar preta la a cânta la astfel de evenimente. Ei nu vor să cânte sau spun asta, pentru că poate nu sunt chemați. Și atunci, de ciudă și invidie spun așa. Logic că muzică hard-rock nu intră la nuntă, decât dacă mirii sunt fani înnebuniți ai genului. Eu, de pildă, mi-am făcut niște albume de muzică populară special pentru repertoriul de la nunți. Nici nu pun întrebarea unde cânt când sunt chemat. Bine, acum n-o să cânt chiar în WC”, a mai spus Mihai Trăistariu.

Citește și Theo Rose, la cuțite cu Irina Rimes. De la ce a pornit conflictul dintre cele două vedete. „Asta ai înțeles tu?”

„Artiștii care spun asta sunt doar invidioși, că nu mai ești artist dacă ajungi să cânți la nunți. Hai să fim serioși! Câte concerte mari să ai într-un an? Ce faci? Aștepți să vină zilele orașului Cluj-Napoca, de exemplu? Apoi te uiți la calendar? Nu poți supraviețui doar din cântat din evenimente majore. Dar, da, sunt colegi care trăiesc doar din cântat. Tocmai de aceea, eu nu refuz nimic. Plus că pe lângă muzică, așa cum știe lumea, mi-am deschis și business-urile pe litoral”.

De la ce a pornit scandalul dintre Theo Rose și Irina Rimes

Theo Rose și Irina Rimes au avut un schimb de replici nu tocmai prietenos, în cadrul show-ului „Vocea României”. Jurații s-au luptat pentru a impresiona o concurentă a cărei voce i-a cucerit pe toți. La un moment dat, Irina Rimes a făcut referire la Theo Rose ca la o artistă care cântă muzică lăutărească, lucru care a deranjat-o foarte tare pe solistă fiindcă nu vrea să fie asociată cu un anume gen muzical.

Theo: Vocea unui om ajunge să fie cumva rezultatul a tot ceea ce a studiat de-a lungul timpului și regăsesc în vocea ta multe genuri muzicale. Îmi place că, în sfârșit, găsesc alți oameni ca mine și mi se pare că în sfârșit lumea mea devine acceptată, normală, știi ce vreau să zic? Eu mă bucur că văd alți oameni care de acum încolo o să facă asta, ce am făcut și eu, să împrăștie din lumea asta cu sclipici.

Smiley: Nu înțeleg ce înseamnă lumea ta.

Tudor: Zici că ai fost în lagăr până acum… și că ți-au dat drumul acum.

Irina: Adică ce? Vrei s-o duci în lăutărie? N-am înțeles…

Theo: Nu. Asta ai înțeles tu din lumea mea?! Mă atacă acum, pentru că cu asta o să mă atace… că n-avem ce să facem. Asta e crucea noastră!

Horia: Nici eu nu sunt specialist în muzică populară. Nu e nicio jenă să cânți la nuntă, la botez, la Sala Palatului. Theo nu cântă doar muzică lăutărească și populară. Theo e o artistă complexă. Theo cântă de toate. Vă atrag atenția că Mozart sau Bach au cântat la nunți și botezuri, ei compuneau pentru nunți și botezuri.

Irina Rimes: Dar n-a zis nimeni nimic de rău. Eu am spus să meargă la Theo, nu să nu meargă.

Smiley: Treaba asta cu evenimentele e fantastică. Dar și Horia și Theo și-au dorit să aibă piesele lor și de asta te invit la mine în echipă.

Irina: Theo Rose are piesele ei.

Theo: Vreau să spun o poveste foarte scurtă. Eram mică, într-un concurs și venise să cânte în recital o artistă pe care o apreciez enorm și pe care o studiam pe vremea aceea. Ea cânta și muzică populară și muzică ușoară. M-a remarcat și m-a întrebat ce cânt. Și i-am spus că ambele. Și mi-a zis „greșit”. Trebuie să te hotărăști, nu le poți face bine pe amândouă. În condițiile în care dumneaei le făcea bine pe amândoua. De atunci mi-am promis că niciodată nu o să pot să spun cuiva că nu poate face două lucruri bine în paralel. Tu în viața ta poți să faci orice vrei. Nu sunt eu un caz special, mai sunt o mulțime ca mine.

Irina Rimes, demolată pe internet după conflictul de la Vocea

După episodul de la „Vocea României”, Irina Rimes a fost făcută în fel și chip pe internet. Artista a reacționat imediat:

„De obicei ignor, dar de data asta e foarte greu să ignor toate mesajele de „moldoveancă, scârbă, proastă, du-te la tine acasă, marș, fă, ia mâinile de pe valorile noastre”. Tot felul de cuvinte pe care le-am aflat astăzi, eu nici nu știam că există. Moldoveancă de fiecare dată, ce cauți tu în țara noastră? Du-te și fă tu muzică elevată la tine. A asocia pe cineva cu un gen muzical nu este o jignire”, a spus Irina Rimes pe internet.

În apărarea sa, Irina a spus că mereu a avut o părere bună despre Theo Rose și că i-a spus chiar și ei că are una dintre cele mai bune voci pe care le-a auzit.

„Eu tot timpul am avut o părere foarte bună despre Theo Rose. Tot timpul am spus în dreapta și în stânga că Theo Rose este una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit vreodată și că poate să cânte orice. Cum aș putea eu să jignesc un om despre care am o părere atât de bună? Am spus asta și public, i-am spus-o și ei, ea știe lucrul ăsta. Noi ne respectăm reciproc și nu văd de ce trebuie să sară lumea pe mine, având în vedere că Theo nu a plâns pentru că eu am jignit-o, ci pentru că am atins un punct sensibil. Și aici nu sunt eu de vină, ci opinia colectivă. Greșeala vine tot de la voi. Dacă voi vă simțiți jigniți sau puși într-un anumit pătrat, e problema voastră. Eu nu am nicio problemă nici cu lăutăria, nici cu manelele”, a continuat artista.