Mihai Trăistariu, supărat pe turiștii care lasă aerul condiționat pornit când merg la plajă: „Au venit facturile la energie 200 – 250 lei”

Mihai Trăistariu, deranjat de turiștii care închiriază apartamentele sale de pe litoral și lasă aerul condiționat pornit atunci când sunt plecați la plajă.

03 aug. 2023, 15:46
Mihai Trăistariu, supărat pe turiștii care lasă aerul condiționat pornit când merg la plajă: „Au venit facturile la energie 200 – 250 lei”
Mihai Trăistariu, supărat pe turiștii de pe litoral

În urmă cu mai mulți ani, Mihai Trăistariu a vândut un teren în apropiere de malul mării, în Mamaia Nord. Investitorul nu i-a oferit bani, dar i-a dat mai multe apartamente în complexul rezidențial pe care l-a construit.

Acum, artistul se ocupă de unul singur să le închirieze, să plătească facturile și să le promoveze. Pe perioada verii, se confruntă cu o problemă – turiștii lasă aerul condiționat pornit când sunt plecați pe plajă, iar facturile sunt din ce în ce mai mari.

„Au venit facturile la energie, cele din luna iunie, cam 200-250 de lei, de apartament, în condițiile în care iarna plătesc cam 10-20 de lei de apartament.

Mai intru în camere, căci trebuie să le duc turiștilor facturile, și găsesc pornit aerul condiționat. Sunt foarte supărat, mă deranjează, pentru că îmi dau seama că toate cele șase merg cam 10 ore zilnic, de când pleacă ei la plajă, până când se întorc, seara, pe la ora 20.00. Eu îl închid efectiv, ei nu zic nimic, dar nu pricep de ce se întâmplă așa, când oricum se răcește camera în doar 10 minute”, a delcarat Mihai Trăistariu, într-un interviu pentru impact.ro.

Artistul este ocupat în această perioadă  și cu cântările, dar și cu școala lui de muzică.

„Am spectacole, de luni până vineri, pe litoral, am terase, resorturi, teatre de vară, cam 17 locații, le tot rotesc, pe seară, dar cânt și la nunți și la alte evenimente, în țară.

Onorariul meu variază, în jur de 1.000 de euro, patronii vor să cânt doar 2-3 melodii, cam o jumătate de oră, nu-și permit foarte mult. Pot să fac și 2.000 de euro, într-o seară, din cântat pe litoral”, a adăugat acesta.

Mihai Trăistariu a făcut și un împrumut la bancă, dar, acum că a reușit să achite tot, are de gând să își deschidă propriul hotel.

„Mă bucur că vara aceasta câștig mai mulți bani din cântat decât din școala de muzică și din turism, afaceri din care am trăit în pandemie, când nu aveam voie concerte, și se inversase raportul. Nu cheltuiesc banii, îi strâng, căci intenționez să-mi fac un hotel, chiar și mic.

De cele 6 apartamente închiriate mă ocup eu și mă cam enervează. Așa, la hotel, angajez cameriste, un manager, este totul mai ușor de gestionat, cu ajutor, cu personal”, a mai declarat artistul.