Mihai Tudose, ameninţări din cauza fondurilor UE: „Cred că o să-şi găsească un loc de muncă în care să fie cu adevărat util”

România riscă să rămână din nou fără posibilitatea de a accesa fonduri europene, iar premierul Mihai Tudose a cerut demiterea celor vinovaţi în debutul şedinţei de guvern de miercuri. 

08 nov. 2017, 12:41
Mihai Tudose, ameninţări din cauza fondurilor UE: „Cred că o să-şi găsească un loc de muncă în care să fie cu adevărat util”

Şedinţa de Guvern dedicată modificărilor fiscale a început cu un mare scandal legat de accesarea fondurilor europene. Premierul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, să demită conducerea autorității de management responsabilă de Programul Operațional Competitivitate (POC), din cauză că există riscul ca România să piardă o sumă mare de bani.

„Am o întrebare cţtre dl ministru Nica – La AM Competitivitate, cine se ocupă? Ca înteleg ca mai avem un pic si mai pierdem niste bani din fondurile europene?. a declarat premierul Tudose.

Ministrul Nica a precizat că a primit o comunicare cu privire la riscul de a fi pierduți definitiv primii bani din exercițiul financiar 2014 — 2020, precizând că a luat măsurile necesare.

„Am dispus măsurile necesare ca să reparăm și la sfârșitul lunii noiembrie să nu pierdem, totuși, acești bani”, a spus Nica.

Mihai Tudose l-a întrebat pe Marius Nica după cine trebuie să „repare”, ministrul răspunzând: „După cei care au gestionat până acum. (…) Directorul autorității de management”.

„Eu cred că își va putea găsi un loc de muncă unde să fie util cu adevărat, nu?”, a completat Tudose.

Nica a confirmat, precizând totodată că, miercuri, va solicita și Corpului de control al premierului să analizeze situația de la această autoritate de management.

„Da. O să solicităm și prezența Corpului de control al prim-ministrului. (…) Astăzi”, a afirmat Nica.

 „Cred ca o sa-si gaseasca un loc de munca in care sa fie cu adevarat util”, a conchis premierul Tudose.