Mihai Tudose, atac devastator asupra Guvernului: „Ori sunt tâmpiţi şi nu înţeleg, ori vor să ne omoare pe toţi”

Deputatul şi fostul premier Mihai Tudose (PSD) a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, la România TV, unde a demontat scuza coaliţiei de guvernare pentru impunerea măsurilor de austeritate.

15 iun. 2021, 22:16
Mihai Tudose, atac devastator asupra Guvernului: „Ori sunt tâmpiţi şi nu înţeleg, ori vor să ne omoare pe toţi”

Mihai Tudose a declarat că Uniunea Europeană nici nu ne impune, nici nu ne interzice anumite măsuri economice, singura cerere din partea Uniunii fiind ca România să limiteze deficitul bugetar.

„Noi suntem prosti ca ii suportam pe astia la guvernare. UE nu ne impune nicio taiere de pensii si salarii, nu ne interzice mariri de alocatii. UE ne-a spus ca nu mai merge sa facem deficit ca anul trecut.

Aici erau doua solutii. De exemplu injectia de bani in economie. Ceea ce pana anul trecut se considera ajutor de stat, acum era voie. Daca bagau banii in niste companii de stat, care aveau nevoie de capital, altfel stateam acum. Astia nu sunt in stare sa spuna nimic, pentru ca nici ei nu stiu ce fac. Asa ca dau vina pe UE, dar nu ne-a impus UE nimic. Decat despre deficit.

Marcel Ciolacu atacă vehement guvernul pentru campania de vaccinare: „Suntem singura ţară din UE care am cerut să nu mai primim vaccin. Am început să aruncăm sute de mii de doze”
La ministerul Economiei se pregateste un act normativ ca sa desfiinteze administrarea speciala la operatori economici. Asta inseamna ca unitati economice mari care au intrat in impas, au intrat in administrare speciala si in termen de 3 sau 5 ani trebuie sa iasa din zona de disconfort financiar. In acest timp creditorii nu au voie sa ii execute, sa le ia nimic.

Odata ce dispare aceasta procedura, se intra direct in insolventa sau faliment si vin executorii imediat si iau tot.

Mie mi-e sa nu fie si alte interese in spate, ca sa zicem ca nu mai producem gloante, dar in caz de conflict ele va trebui cumparate si s-ar putea sa coste de 1000 de ori mai scump. Ce fac oamenii astia, tradare nationala e putin spus.”, a spus Mihai Tudose la România TV.

Mihai Tudose, despre creşterea vârstei de pensionare: „Păi, dacă muncesc până mor, măcar să mă bucur de bani, nu mai plătesc la pensie”

„Cum sa cautam logica in ce fac ei? E un cretin care arunca o piatra in balta si noi cautam sa intelegem ce vor. Cuvantul de baza este fondul privat, mi-e sa nu fie ceva prin spate. Din bugetari, sub 1% sunt cu salariul minim. Salariul minim pe economie este in privat, aproape 25%. Marea parte din acestia sunt platiti pe salariu minim si o compensatie din partea patronului. Am facut acest calcul cand eram la guvernare si am marit salariul minim. Nu vor sa faca chestia asta, ori sunt idioti si nu inteleg, ori vor sa ne omoare pe toti. O sa inchida tot. Ei si cate 4000 de generatii le ajunge sa traiasca prin insule, la cat o sa fure din PNRR.

Vine molusca de Ghinea si ne spune sa munceasca oamenii pana mor. Pai, daca tot muncesc pana mor, la ce sa mai platesc 4 fonduri de pensie? Pai bine, ma, muncesc, dar nu mai platesc nicio pensie, ca vreau sa ma bucur de bani. O sa zica ca e lege, dar nu e lege si sa mareasca pensiile? Este si el zice ca nu o respecta.”, a adăugat Mihai Tudose la România TV.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: „Ludovic Orban a pierdut alegerile, trebuie să plece”