Mihai Tudose, atac dur la adresa ministrului Mediului: ”Eu nu i-am cerut demisia lui Tanczos Barna. E cazul să fie dat afară!”

Mihai Tudose sare la gâtul ministrului Mediului. Social-democratul cere demiterea lui Tanczos Barna din cauză că se adresează românilor în maghiară.

05 oct. 2022, 09:06
Mihai Tudose, atac dur la adresa ministrului Mediului: ”Eu nu i-am cerut demisia lui Tanczos Barna. E cazul să fie dat afară!”

Europarlamentarul Mihai Tudose a lansat un atac dur la adresa lui Tanczos Barna. Social-democratul spune că ministrul Mediului ar trebui demis din cauză că se adresează românilor în maghiară.

Citește și Mihai Tudose, nemulţumit de deciziile în privinţa energiei: „O să murim optimiști!”

„Când am fost ministru sau premier, am avut tot felul de grupuri, de la tot felul de ONG-uri, care nu erau mulțumite de tot felul de lucuri. Așa este în democrație. Societatea civilă are tot dreptul să vadă ce faci pentru populație. Dar este jenant că Tanczos Barna a răspuns în maghiară. Eu nu sunt tolerant la așa ceva, dar nici nu generalizez. Nu toți românii de etnie maghaira se comportă așa. Eu nu i-am cerut demisia lui Tanczos Barna. Este cazul să fie dat afară! Dacă eram premier, el nu mai era în guvern. În demiteam!”, a declarat Mihai Tudose în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

Recent, Tanczos Barna a apărut într-o înregistrare video postată de Declic, în care îi acuză pe activiști de ”minciună” și ”josnicie”, în maghiară, iar după câteva minute începe să le vorbească în limba română.

Organizația Declic a demarat proiectul „Caravana Rușinii” care a plecat vineri, din Piața Constituției, spre Harghita, în satul natal al lui Tanczos Barna.

”Mergem să le spunem votanților lui Tánczos Barna că politicianul pe care l-au trimis în Parlament distruge, prin deciziile sale, parcurile naționale din România. Mergem cu Caravana Rușinii în 22 de localități în care se află majoritatea votanților lui Tánczos Barna.

Vom parcurge sute de kilometri cu remorca publicitară din imagine. Ne vom opri în piețele publice și în alte locuri aglomerate pentru a împărți fluturași și a vorbi cu oamenii. Le vom povesti cum ministrul Mediului a devenit prietenul bun al celor ce distrug pădurile din parcurile naționale.

Ne dorim ca sute de mii de oameni, baza electorală a UDMR, să afle că ministrul Mediului nu s-a ținut de cuvânt. A promis să va pune sub protecție strictă parcurile naționale. Apoi, s-a răzgândit și a decis că le lasă pe mâna celor ce se îmbogățesc, tăind cele mai frumoase păduri ale Europei. Îi vom ruga pe cei ce-i întâlnim să dea vestea mai departe. Mai mult, să le spună politicienilor cu care se cunosc că își doresc conservarea parcurilor naționale, nu transformarea lor în bușteni și rumeguș”, au scris activiștii pe pagina Declic.

Ministrul Mediului împreună cu câțiva localnici i-au întâmpinat pe activiști și le-au vorbit în limba maghiară. O persoană care a asistat la acest incident le-a transmis celor de la Declic că localnicii ”i-au înjurat foarte urât”.

Citește și Tanczos Barna: Am fost întrebat dacă nu mi-e milă de ursuleţul care plânge după mamă, am răspuns că mi-e mai mult milă de copilul care plânge la sicriul tatălui