Mihai Tudose, despre pericolul AUR de a câștiga alegerile în 2024: Nu este un pericol pentru nimeni. Nu are nicio şansă să ajungă la guvernare

Europarlamentarul Mihai Tudose, fostul premier al României, a declarat, duminică seara, că AUR nu are nicio șansă să ajungă la guvernare.

30 oct. 2023, 08:23
Mihai Tudose, despre pericolul AUR de a câștiga alegerile în 2024: Nu este un pericol pentru nimeni. Nu are nicio şansă să ajungă la guvernare

Mihai Tudose a spus că la alegerile parlamentare din 2020, AUR ”s-a fofilat”, iar cei care au mers la vot nu au observat cu adevărat partidul.

Mihai Tudose: AUR nu este un pericol pentru nimeni. Nu are nicio şansă să ajungă la guvernare

Fostul premier a negat că AUR ar reprezenta un pericol la alegerile din 2024.

Citește și Rareș Bogdan și Sebastian Burduja, favoriții PNL pentru a candida la Primăria Capitalei. Ce capital de încredere mai au Nicușor Dan și Gabriela Firea

”Eu nu îl identific ca pe un pericol. Nu este un pericol pentru nimeni, fiindcă nu are nicio şansă, fără aroganţă, nu are nicio şansă să ajungă la guvernare. Niciun sondaj nu a dat AUR la 51 la sută. Data trecută (la alegerile parlamentare – n.r.) s-a fofilat, nu l-a văzut nimeni, acum lumea se uită”, a declarat Mihai Tudose.

Partidul lui George Simion nu are cum să ajungă la guvernare, a dat asigurări fostul premier. ”Nu îl văd la guvernare pe AUR, nu are cum să ajungă AUR la guvernare. Cum a fost şi PRM şi PPDD şi aşa mai departe. Noi trebuie să vedem cum facem să avem o ţară guvernată, de acolo încolo…”, a spus Tudose.

La rândul său, premierul Ciolacu a fost întrebat ce pericol există ca AUR să câștige alegerile din 2024. ”Românii au întotdeuna dreptate. Sunt ferm convins că până în ziua votului românii vor fi informaţi foarte clar. Este un atac mârşav, la fel cum este atacul lor şi la UE şi la NATO. Aştept soluţiile pe care le au la UE şi NATO, la OCDE”, a replicat premierul.

Citește și Sute de blocuri fără apă caldă în Bucureşti. Ministrul Energiei dă vina pe Nicuşor Dan

Marcel Ciolacu, despre o alianță electorală cu PNL: Dacă suntem credibili, e posibil să ajungem la o alianţă, dacă nu suntem, atunci vom vedea după alegeri dacă mai facem o coaliţie sau nu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, despre o posibilă alianţă PSD-PNL la alegerile din 2024, că dacă sunt credibili, e posibil să ajungă la o alianţă, dacă nu sunt, atunci vor vedea după alegeri dacă mai fac o coaliţie sau nu. El a precizat că între cele două partide nu e o coaliţie nici că PSD-ul se iubeşte cu PNL-ul, nici că PNL-ul se iubeşte cu PSD-ul.

”Nu ştiu, vom vedea. În acest moment, este o coaliţie decisă la un moment dat de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă şi cred că am arătat că suntem doi oameni responsabili şi nu e o coaliţie nici pentru PSD, nici pentru PNL. Nu e o coaliţie nici că PSD-ul se iubeşte cu PNL-ul, nici că PNL-ul se iubeşte cu PSD. A fost o coaliţie înr-un moment foarte dificil al României, a fost o coaliţie pentru România”, a mai spus Ciolacu.

Despre liste comune PSD-PNL, la alegerile europarlamentare, Ciolacu a precizat că nu au avut o discuţie aplicată.

”Sunt părerile împărţite, şi în interiorul PSD şi în interiorul PNL”, a precizat el, adăugând că cele mai importante alegeri sunt primele alegeri, cele europarlamentare. ”Eu în faţa colegilor mei din PSD voi răspunde pentru alegerile europarlamentare. După ele, sunt ferm convins că ne vom strânge şi vom lua o decizie”, a mai arătat Ciolacu, precizând că nu este luată nicio decizie în privinţa unei alianţe.