Mihai Tudose, dus de urgenţă la spital. Fostul premier a suferit un infarct, iar medicii i-au montat două stenturi UPDATE

Fostul premier Mihai Tudose a fost transportat de urgență la spital. Acesta a suferit un infarct, iar medicii i-au montat deja două stenturi. După intervenția la inimă, starea fostului prim-ministru este bună.

26 mart. 2019, 14:17
Mihai Tudose, dus de urgenţă la spital. Fostul premier a suferit un infarct, iar medicii i-au montat două stenturi UPDATE

UPDATE: Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „CC Iliescu” Bucureşti, Şerban Bubenek, a declarat, marţi seară, că fostul premier Mihai Tudose se simte bine, el fiind dus pe secţia de supraveghere cam la o oră după internarea în spital.

„La ora 16.40, domnul deputat Mihai Tudose, fost prim-ministru al României, a fost adus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Institutului de Boli Cardiovasculare CC Iliescu cu diagnosticul de infarct miocardic acut inferior întins”, a declara managerul unităţii medicale.

Acesta a precizat că pacientul a fost supus unei proceduri de coronarografie şi angioplastie cu două stenturi, cu un rezultat foarte bun.

„După o oră de la internare pacientul a fost transportat în unitatea de supraveghere. În prezent, ne declară că se simte bine şi că va părăsi spitalul cât de curând posibil”, a mai spus Şerban Bubenek.

UPDATE: Mihai Tudose a scris pe Facebook că se simte bine.

„Sunt bine! Probabil pe fondul oboselii acumulate, am suferit un mic incident, dar datorită profesionalismului și promptitudinii cadrelor din sistemul public medical din România, totul a trecut cu bine! Mulțumesc întregii echipe medicale și tuturor celor care s-au gândit la mine în aceste momente! Ne vedem în două zile înapoi la treabă! Avem o mulțime de lucruri bune de făcut!”, a explicat fostul premier.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că fostului premier Mihai Tudose, care a suferit un infarct miocardic, i-au fost puse două stenturi de către medicii de la Institutul „C.C. Iliescu”, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

„Fostul premier Mihai Tudose a făcut un infarct miocardic extins. A fost dus cu ambulanţa la Institutul Fundeni. A fost preluat de medicii Institutului de Cardiologie „C.C. Iliescu”. A fost dus în sala de operaţii. I-au fost montate, printr-o procedură intervenţională, două stenturi. Bineînţeles că viaţa oricărui pacient care suferă un infarct miocardic este pusă în pericol, dar în acest moment Mihai Tudose este stabil, este în salon, rămâne sub supraveghere în spital”, a afirmat Pintea la sediul Ministerului Sănătăţii.

UPDATE: Mihai Tudose a ajuns la Institutul Inimii CC Iliescu, unde a intrat direct în sala de operații. Medicii i-au montat două stenturi fostului premier. Potrivit primelor informații, starea fostului prim-ministru este deocamdată stabilă.

UPDATE: Liderul Pro România, Victor Ponta, explică faptul că lui Mihai Tudose i s-a făcut rău într-o ședință a Pro România, dar marele noroc a fost că era acolo și Nicolae Bănicioiu, care i-a acordat primul ajutor. Ponta își exprimă speranța că Tudose se va reface rapid și va reveni în ringul politic.

„Sunt convins ca Mihai va fi bine / eram mai multi colegi alaturi de el la momentul in care nu s-a simtit bine ( din fericire Nicu Banicioiu era cu noi) / multumim celor de la Ambulanta si de la SMURD pentru interventia profesionista / am incredere in medicii care il trateaza in acest moment!

Suntem alaturi de familia lui si cu siguranta va fi totul bine / Il asteptam toti pe Mihai sa revina cat mai repede alaturi de Echipa ProRomania care are mare incredere si mare nevoie de el!”, scrie Victor Ponta.

UPDATE: Mihai Tudose va fi operat.  Potrivit România TV, fostul premier Mihai Tudose va fi operat. Se pare că premierul Victor Ponta a fost permanent lângă Mihai Tudose. Fostul premier a fost dus la Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, după ce i s-a făcut rău la o întâlnire cum liderii Pro România. 

Sursa citată a mai transmis că Mihai Tudose se lăsase de fumat în ultima vreme și ținea o cură. 

UPDATE: Fostul premier Mihai Tudose a suferit, marţi, un infarct, au confirmat, pentru AGERPRES, surse medicale.

Potrivit surselor citate, Tudose a fost transportat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu”.

Mihai Tudose, vicepreședinte ProRomânia, era la o întâlnire cu mai mulți lideri politici din partid, când i s-a făcut rău. Ei au chemat ambulanța și fostul premier a fost preluat și transportat spre spital, anunţă România TV

În această seară, ProRomânia trebuia să anunțe lista pentru alegerile europarlamentare. Potrivit unor colegi de partid, Mihai Tudose nu s-ar fi simţit bine în ultima perioadă. 

Mihai Tudose, în vârstă de 52 de ani, a fost premier în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018.