Mihai Tudose, ironie fină după gafa Adinei Vălean: Deturna-v-aş…Salut cu mândrie declaraţia comisarului european despre isprava cu avionul!

Mihai Tudose vine cu o primă reacţie după ce Adina Vălean a salutat decolarea de la Minsk a avionului deturnat de către Belarus pentru a aresta un opozant al regimului Lukașenko.

24 mai 2021, 16:19
Mihai Tudose, ironie fină după gafa Adinei Vălean: Deturna-v-aş…Salut cu mândrie declaraţia comisarului european despre isprava cu avionul!

Mihai Tudose, ironie fină după gafa Adinei Vălean.  Social-democratul spune că „salută cu mândrie declarația comisarului european ,,pe transporturi” despre isprava cu avionul deturnat de Lukashenko!

Mihai Tudose, ironie fină după gafa Adinei Vălean: Deturna-v-aş…Salut cu mândrie declaraţia comisarului european despre isprava cu avionul!

„Deturna-v-aș…
Salut cu mândrie declarația comisarului european ,,pe transporturi” despre isprava cu avionul deturnat de Lukashenko!
Glumesc, evident!
În timp ce toată lumea civilizată este oripilată și maxim de nervoasă pe gestul incalificabil de terorism de stat…. comisaru’ european PNL, direct responsabil, se declară mulțumită în numele rudelor celor care au reușit să ajungă la destinație!!!
Vorba unui prieten: ,,Dacă mai trăia, liberalismul românesc ar fi împlinit azi 146 ani”……”, a spus fostul premier, pe contul personal de Facebook.

Comisarul european pentru transporturi din partea României a făcut o gafă publică pe Twitter atunci când a salutat decolarea de la Minsk a avionului deturnat de către Belarus pentru a aresta un opozant al regimului Lukașenko.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, atac la adresa ministrului Sănătăţii în plenul Camerei Deputaţilor: Mai aveați puțin și scriați că morții sunt singurii răspunzători!
Fără să țină cont că la sol au fost reținute șase persoane, ea a declarat că decolarea este o veste bună pentru „toată lumea”.

„Zborul Ryanair tocmai a decolat de la Minsk spre Vilnius. Veste bună pentru toată lumea și în special familiile și prietenii celor de la bord.” a declarat ea. Criticile nu au întârziat să apară.

Expertul în relații internațional Armand Goșu a făcut pe Facebook un inventar al personalităților care au criticat tweetul. Acestea includ pe Ben Tonra, profesor universitar de relații internaționale la Universitatea din Dublin, Andrew Nicholas Duff, politician britanic, Anne Applebaum, jurnalist și istoric, Wolfgang Ischingerer, diplomat și alții.

Și alți politicieni au intervenit. Conform G4Media, au criticat postarea și Carl Bild, fostul ministru de Externe al Suediei și actual co-președinte al European Council on Foreign Relations, Radek Sikorski, fost ministru de Externe al Poloniei, actual europarlamentar, precum și europarlamentarii Raphael Glucksmann și Róża Thun.

Citeşte şi: Comisarul European pentru Transporturi: „Absenţa infrastructurii face ca totul să fie mai poluant şi condiţiile de viaţă mai proaste”