Mihai Tudose pleacă, luni, la Bruxelles, în prima sa vizită externă în calitate de premier

Mihai Tudose pleacă, luni la Bruxelles, în prima sa vizită externă în calitate de prim-ministru, pentru a se întâlni cu mai mulţi oficiali europeni, printre care preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

10 iul. 2017, 04:20
Mihai Tudose pleacă, luni, la Bruxelles, în prima sa vizită externă în calitate de premier

Cooperarea internaţională, domeniul afacerilor europene vor reprezenta într-adevăr axe prioritare pentru Executiv şi o dovadă se va vedea săptămâna viitoare, când, într-adevăr, premierul României intenţionează şi sper să realizeze, evident, să facă o primă vizită la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii europeni, întâlniri la care am plăcerea să particip în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, pentru a transmite acest mesaj ferm: România şi actualul guvern îşi respectă toate angajamentele asumate anterior şi are de gând să aibă o colaborare foarte bună cu partenerii europeni şi în acelaşi timp să-şi susţină cauza, atunci când este cazul, în raport cu partenerii noştri de acolo”, a afirmat Victor Negrescu, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Alba-Iulia.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai spus că printre întâlnirile pe care premierul Mihai Tudose le are programate la Bruxelles se numără aceea cu preşedintele Comisiei European, Jean-Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Victor Negrescu şi-a exprimat speranţa că vizita la Bruxelles a premierului va avea succesul scontat, în condiţiile în care Mihai Tudose s-a pregătit foarte bine.

„Este o vizită de o zi şi o vizită care cred că va avea succesul scontat şi mai ales este un mesaj pe care vrem să-l transmitem, un plus de seriozitate în relaţia cu Bruxelles-ul. Pot să vă spun că ne-am pregătit foarte bine pentru această vizită şi sunt convins că premierul României va începe colaborarea cu Bruxelles-ul într-o manieră pozitivă pentru români şi într-o manieră pozitivă pentru priorităţile actualei guvernări”, a subliniat ministrul.


loading...