Mihai Tudose, primul interviu după infarct: „Pur şi simplu s-a stins lumina. Dacă nu se întâmpla în Bucureşti, muream” VIDEO

La mai puţin de 24 ore după ce a suferit un infarct, fostul premier Mihai Tudose a acordat un interviu pentru România TV, în care a povestit cum a trăit momentele dramatice de marţi seara. El este convins că ar fi murit dacă nu s-ar fi aflat în Bucureşti.

27 mart. 2019, 20:10
Mihai Tudose, primul interviu după infarct: „Pur şi simplu s-a stins lumina. Dacă nu se întâmpla în Bucureşti, muream” VIDEO

Mihai Tudose a povestit în interviul acordat România TV cum a fost experienţa morţii, el spunând că pur şi simplu şi-a pierdut cunoştinţa, iar primele sunete pe care le-a auzit când şi-a revenit au fost sirenele salvării în care se afla. „Am trecut pe langa moarte cumva, asa este. Am avut si noroc, si o echipa de medici extraordinari. E bine. Dupa cum vedeti, vorbesc, sunt bine, sunt vioi…Dar a fost un infarct destul de mare„, a spus Mihai Tudose. La sfârşitul acestei săptămâni, fostul premier ar putea fi externat.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă a văzut celebrul „tunel al morţii”, de care au povestit mai mulţi pacienţi care şi-au pierdut cunoştinţa, Tudose a răspuns: „Domnule, cred ca e reclama falsa. Nu am vazut nici tunel, nici flori, nici lumini. Nu erau, dar… Nu m-au năpădit nici imagini din copilărie, nimic din toate astea, pur si simplu s-a stins lumina. Mi-am revenit in sunete de salvare”.

Cel care i-a salvat viaţa lui Mihai Tudose a fost Nicolae Bănicioiu. „Domnule, s-a prins imediat ca e ceva in neregula. Stiti, ca tot profanul…ma doare un pic aici, ce-o fi? Nu, el s-a uitat si, dupa primele simptome mi-a zis ”Bai Mihai, cred ca ai ceva la inima”. Eu am zis ”Hai, ma, lasa… Iau cu apă”Bai, e grav. A vazut ca incepusem sa transpir abundent si a zis ca e grav. A chemat salvarea imediat, inainte sa… A venit imediat, cu medic, cu tot ce trebuie. Deci practic echipajul de pe salvare mi-au salvat viata in prima faza si apoi medicii, in sala de operatie, au facut minuni. Interventia a fost rapida si nu au ramas sechele. Daca dura mai mult de la momentul producerii infarctului pana la operatie, ma puteam alege cu leziuni permanente, ireversibile„, a mai spus Mihai Tudose.

El a lăudat condiţiile de la Spitalul Fundeni, dar consideră că a avut noroc că se afla în Bucureşti când a făcut infarct. „Ar trebui ce se întâmplă aici la Fundeni să se întâmple în toate orașele țării. Înțeleg, din ce am vorbit cu medicii, din ce mai știam și eu și din ce am vorbit cu cei de pe Salvare, că nu e așa peste tot. Dacă mi se întâmpla ceva săptămâna trecută undeva prin țară, când eram pe Valea Jiului, nu cred că mai vorbeam acum. Chiar am avut noroc„, a mai spus Mihai Tudose, în interviul pentru România TV.

Interviul complet, în clipul de mai jos: