EXCLUSIV Mihai Tudose pune degetul pe rana democrației lui Cîțu: „Începe să nu mai fie un stat, este o dictatură”

Mihai Tudose a criticat dur guvernarea actuală, liderul PSD consideră că cei din coaliție nu se supun atribuțiilor care li se cuvin și încalcă legea.

14 sept. 2021, 21:29
EXCLUSIV Mihai Tudose pune degetul pe rana democrației lui Cîțu: „Începe să nu mai fie un stat, este o dictatură”

Mihai Tudose a declarat în exclusivitate la România TV că cei de la guvernare își ignoră atribuțiile, în contextul în care mai mulți miniștri au fost demiși din funcție.

Liderul PSD mai consideră măsurile de restricție sunt aplicate imparțial și critică faptul că în timp ce festivalurile se desfășoară cu mii de participanți, legea interzice clar protestele în fața guvernului.

„Nu-mi pasă cine iese la PNL. Uitați-vă la declarațiile lui Ludovic Orban, spunând că de două ori a salvat scaunul președintelui României.
Există 0 declarație a lui Orban în care spune că este o lege care îl obliga să mărească pensiile și alocațiile, dar n-o face pentru că n-are bani. Articolul din codul administrativ spune ca la 5 zile de la vacantarea unui post de ministru trebuie să se ia măsuri. Au trecut două săptămâni de la plecarea lui Stelian Ion de la Justiție și nu a trimis nimeni o scrisoare la președinție.
Nu acționează nimeni. Încalcă grosolan tot. Începe să nu mai fie un stat este o dictatură. Ai voie să faci festivaluri cu zeci de mii de oameni, dar nu ai voie să faci greve în fața Guvernului, maximum 500 de oameni pentru că e pericol de pandemie. Stăm în această stare de alertă, aproape terminăm al doilea an.” a declarat Mihai Tudose la Romania TV.

Mihai Tudose: „PSD nu vrea să-l dea jos pe Cîţu, după care USR-PLUS să se întoarcă să nenorocească ţara. Oamenii sunt chitiţi să stea la butoane. Noi vrem să ne întoarcem la popor”

Mihai Tudose a subliniat faptul că PSD nu va vota moţiunea USR-PLUS întrucât acesta presupune doar schimbarea lui Cîţu din funcţia de premier, iar acest lucru nu este suficient pentru partidul pe care-l reprezintă. Europarlamentarul a explicat că PSD doreşte, pe lângă plecarea lui Cîţu, şi ieşirea USR-PLUS de la guvernare.

„USR-PLUS nu vrea să cadă Guvernul pentru că Guvernul e rău, ci pentru că Florin Cîţu e rău. Stau şi mă întreb, programul Anghel Saligny este al lui Cîţu sau al Guvernului? USR-PLUS vrea în continuare la guvernare cu acest PNDL 3 pe care l-au făcut ţăndări în ultimele zile.

Îmi aduc aminte de momentul din 2017 când PSD şi-a dat jos guvernul prin moţiune, iar USR-ul de atunci nu a votat acea moţiune, deci logica de atunci era că sunt de mână cu Dragnea. Oamenii sunt chitiţi să stea la butoane. Din acest motiv PSD nu s-a alăturat demersului lor. Noi nu vrem să-l dăm jos pe Cîţu şi ei să vină înapoi să nenorocească ţara. Noi vrem să ne întoarcem la popor, să zică el cum apreciază activitatea alianţei. Şi noi încercăm să salvăm ce se mai poate salva din ţară.

Moţiunea acum nu mai are sens pentru că guvernul acesta nu mai există. Parcursul constituţional îi dă dreptul la un maximum de 45 de zile, nu mai e o problemaă de dacă, ci de când. Ciolacu a spus că moţiunea e la dispoziţia AUR şi USR-PLUS, dar s-o semneze şi să avem o discuţie şi despre întoarcerea la popor.

Moţiunea noastră are ca subiect critica întregului guvern, nu doar a lui Cîţu, pe când moţiunea cealaltă e îndreptată exclusiv împotriva lui Cîţu. Această alianţă contra naturii nu poate functiona.

Să vedem cât de competenţi au fost miniştrii USR-PLUS. Îl avem pe Ghinea, cu absorbţie zero in 2016 şi cu PNRR făcut praf acum. Năsui a făcut praf comerţ exterior, acum încearca să înlocuiască partea de administrare speciala ca sa praduiasca niste intreprinderi. Drulă, la Brăila, spre exemplu, ne-a transmis că în loc de nişte drumuri care sunt prinse în PNRR a ales o altă soluţie, face el un drum în y, aşa că n-a reuşit decât ca în loc de 200 km sa faca 300 km. Noi de-asta facem şosele ca să ajungem mult mai târziu. Competenţii de la Sănătate au făcut ţăndări tot, inca mai numaram mortii de anul trecut.

Oamenii aproape ca si-au indeplinit targetul pe care l-au avut. Dacă miniştrii demisionează mâine, Cîţu mâine este istorie. CCR a zis că nu mai poate fi numit acelaşi prim-ministru, o sa puna altul şi USR se va întoarce din nou la chiftele, că au de făcut nişte consultanţe, nişte drumuri”, a declarat Mihai Tudose în emisiunea lui Victor Ciutacu.


loading...