Mihai Tudose recunoaşte deficitul de 4,1% anunţat de Eurostat: Important e cum va fi la finalul anului, nu pe trimestre

Mihai Tudose recunoaște că România are un deficit de 4,1% pe trimestrul II, așa cum a anunțat Eurostat, însă dă asigurări că deficitul pe anul 2017 va fi sub 3%, așa cum cere UE. Tudose a anunțat, la Antena 3, că se lucrează de zor, alături de membri PSD și de miniștri, la legea bugetului. O lege ce va cuprinde majorări de salarii și de pensii, promite premierul.

25 oct. 2017, 17:51
Mihai Tudose recunoaşte deficitul de 4,1% anunţat de Eurostat: Important e cum va fi la finalul anului, nu pe trimestre

”Lucrăm la legea bugetului. E important să atingem acel deficit sub 3%, să avem alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii. Am pus bazele proiectele pentru anul viitor și trebuie să ne asigurăm că ele vor funcționa, la anul. Am stabilit că de la 1 ianuarie va intra legea salarizării. Salariile vor fi majorate de la 1 ianuarie, iar punctul de pensie va crește și el, de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei.

Da, deficitul României pe trimestrul 2 este de 4%, cum spune Eurostat. Important e cum va fi la finalul anului, nu pe trimestre. ”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

Citeşte şi: Ministerul Finanţelor: Diferenţa dintre cifrele Eurostat şi cele ale ministerului provine din metodologia de calcul