Mihai Tudose şi Rareş Bogdan, în fruntea listei comune pentru europarlamentare. S-a renunţat definitiv la varianta femeii independente

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie 2024.

26 mart. 2024, 09:24
Mihai Tudose şi Rareş Bogdan, în fruntea listei comune pentru europarlamentare. S-a renunţat definitiv la varianta femeii independente

Liderii PNL și PSD s-au întâlnit în dimineața de luni, 25 martie 2024, pentru a încerca să finalizeze lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Cea mai importantă decizie este cine va deschide această listă. Favoriți pentru această poziție sunt Mihai Tudose (PSD) sau Rareș Bogdan (PNL), ambii fiind deja eurodeputați. În varianta inițială, în fruntea listei fusese plasată Ramona Chiriac, dar ea a anunțat, la data de 21 martie, că se retrage de pe lista de candidați, invocând motive personale.

Drept consecință, pe primul loc de pe lista comună PNL – PSD va fi plasat unul dintre candidații care au fost selectați deja, din rândul acestor două partide.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat pentru Gândul că prima poziție, ocupată pe listele de la europarlamentare de către Mihai Tudose ar fi o opțiune corectă.

Citeşte şi: Cătălin Cîrstoiu, despre șefii săi de campanie: „Gabriela Firea e o femeie excepțională, elegantă. Sebastian Burduja e un om școlit, extraordinar”

Automat Rareș Bogdan ar fi pe poziția secundă, ceea ce înseamnă că se va renunța definitiv la varianta ca o femeie independentă să deschidă lista europarlamentarilor PSD-PNL.

PNL ar urma să pună candidaţi la sectorul 1, varianta posibilă este George Tuţă şi sectorul 6, actualul primar Ciprian Ciucu, iar PSD va desemna candidaţii la sectoarele 2 şi 5, sectoarele 3 şi 4 urmând să rămână cu candidaţii primari în funcţie, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.

Citeşte şi: EXCLUSIV| Se retrage Cristian Popescu Piedone din cursa pentru Primăria Capitalei? Cine îl amenință cu închisoarea