Mihai Voicu a demisionat de la şefia Comisiei de cod electoral în semn de protest

Deputatul PNL, Mihai Voicu, a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al Comisiei speciale comune de elaborare a legilor electorale. Motivul invocat de Voicu este "tergiversarea" de către PSD a proiectului votului prin corespondenţă. 

22 sept. 2015, 11:25
Mihai Voicu a demisionat de la şefia Comisiei de cod electoral în semn de protest

Deputatul liberal Mihai Voicu a anunţat, într-o conferinţă de presă comună cu copreşedintele PNL Alina Gorghiu, că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei speciale comune de elaborare a legilor electorale.

Vrem sa va anuntam ca PNL si vicepresedintele Mihai Voicu au decis ca aceasta functie sa fie parasita de catre Mihai Voicu. Adica demisia sa vreau sa fie inteleasa foarte clar ca o forma clara de protest fata de tergiversarea de catre PSD a adoptarii legii votului prin corespondenta. Prezenta noastra in fruntea acestei comisii nu ar insemna altceva decat sa continuam o farsa a lui Victor Ponta”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a mai spus că de marţi, întreaga responsabilitate pentru neadoptarea votului prin corespondenţă revine PSD. „PSD trebuie sa dea un raspuns foarte clar daca actioneaza pentru interesele de partid in dauna intereseor romanilor din diaspora sau va vrea sa marseze la intiativa PNL”, a mai spus Gorghiu.

Intrebat ce s-a schimbat fata de acum o saptamana, cand a fost prima sedinta a comisiei de cod pe votul prin corespondenta, Voicu a raspuns: „Atunci spuneam ca in maximum trei saptamani ar trebui sa il avem (raportul comisiei – n.r.). Pentru ca termenul de trei sapt a fost cerut de Autoritatea Electorala Permanenta. Pana si pentru acest termen are nevoie de raspunsuri concrete raspunsuri pe care doar PNL le-a dat. PSD a spus ca trebuie sa isi ia mandat de la partid. Acest proiect este simplu, problema este ca unii nu vor sa il faca„.

Potrivit Alinei Gorghiu, cei cinci liberali din Comisia de Cod electoral vor vota pentru adoptarea acestei legi. Ea a explicat că „este timpul să se pună punct acestei șarade de prost gust, a acestei mime de adoptare a votului prin corespondență” realizată de PSD.

Mihai Voicu a susținut că PNL nu mai are nimic de demonstrat în privința votului prin corespondență, arătând că proiectul liberalilor pe această temă există de șase luni și a fost realizat în consultare cu ambasadele și cu românii din străinătate. „Acest film prost trebuie să înceteze. PSD trebuie să demonstreze că dorește să voteze acest proiect”, a arătat deputatul PNL.