Mihai Voicu, despre solicitarea lui Dragnea privind data alegerilor: Se înscrie la şantaj şi ameninţare

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a afirmat, marţi, că solicitarea liderului PSD Liviu Dragnea către premier de a abroga hotărârea de Guvern privind data alegerilor se înscrie, din punct de vedere penal, la şantaj şi ameninţare.

16 feb. 2016, 18:18
Mihai Voicu, despre solicitarea lui Dragnea privind data alegerilor: Se înscrie la şantaj şi ameninţare

„Cererea domnului Dragnea către Guvernul României de a abroga Hotărârea de fixare a datei alegerilor se încadrează, din punct de vedere penal, la următoarele categorii: şantaj şi ameninţare. La acestea putem adăuga mita electorală din fondul de rezervă, constatată de Curtea de Conturi, şi abuzul în cazul Ordonanţei de preluare forţată a primarilor, constatată deja de Curtea Constituţională”, a declarat Mihai Voicu, potrivit unui comunicat de presă. 

Potrivit lui Voicu, „Dragnea a mai participat sau iniţiat următoarele acţiuni: limitarea dreptului de vot pentru Diaspora la precedentele alegeri prezidenţiale, refuzul de a organiza alegeri parţiale pentru câteva milioane de electori şi tentativă, eşuată, de a restrânge dreptul la liberă exprimare”.

Citeşte şi: Dacian Cioloş îi răspunde lui Dragnea: Nu abrog hotărârile de guvern referitoare la alegerile locale

„Mai nou, domnul Liviu Dragnea contestă dreptul Guvernului de a fixa data alegerilor şi dreptul partidelor de a contesta constituţionalitatea unor legi. Pentru Liviu Dragnea şi PSD, democraţia, însăşi, este un grup infracţional organizat. De ce le este frică nu vor scăpa: într-un singur tur sau în două, PSD tot va pierde alegerile. Românii au anticorpi puternici la pesedism, care rezistă şi reacţionează la orice tentativă de limitare a drepturilor democratice, de abuz, intimidare sau şantaj. Îmi pare rău că dl Dragnea încearcă să importe la nivel naţional metodele primitive de a face politică pe care le-a pus în aplicare în întreaga sa carieră politică”, a completat liderul PNL, conform sursei citate.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, susţine că PSD manifestă „o frică teribilă faţă de dreptul majorităţii de a decide la urne”, afirmând că, prin solicitarea de revocare a hotărârii de guvern privind data alegerilor, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, încearcă să împiedice demersul liberalilor de modificare a legislaţiei electorale.

Citeşte şi: Dragnea îi cere premierului să revoce hotărârea prin care se stabileşte data alegerilor locale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale şi să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru scrutin.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că nu intenţionează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale şi că nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor.