Mihail Boldea a fost eliberat din arest

La mai bine de un an de când a ajuns după gratii, fostul deputat Mihail Boldea a fost eliberat din arest, informează România TV. Decizia de eliberare emisă de Curtea de Apel Iaşi nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu recurs la instanţa supremă de către procurorii DIICOT.

20 apr. 2013, 06:31
Mihail Boldea a fost eliberat din arest

Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi. Abia după ce se va judeca recursul, fostul deputat Mihail Boldea, aflat în arest preventiv de mai bine de 10 luni, va afla dacă se va bucura sau nu de libertate.

Judecătorii i-au mai interzis acestuia să părăsească ţara, să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi în dosar, dar şi cu unii dintre martori.

Mihail Boldea este acuzat de procurorii DIICOT că a constituit un grup infracţional organizat, specializat în fraude imobiliare. Alături de el în dosar mai sunt cercetate alte 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, falsuri în înscrisuri oficiale, dar şi uz de fals.

Gruparea condusă de Boldea identifica terenuri în special aflate în proprietatea Consiliului Local Galaţi. Apoi, prin tot felul de inginerii, reuşeau să treacă terenul pe numele membrilor grupării, iar apoi le vindeau de bună credinţă către terţi. Aşa s-a creat un prejudiciu de peste 1 milion de euro.