Mihail Gorbaciov: Se caută o strategie pentru stabilizarea situaţiei în lume

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a anunţat că în prezent au loc dezbateri pe marginea ideii privind elaborarea unei strategii în vederea stabilizării situaţiei din lume, strategie care i-a fost propusă în timpul vizitei sale la Berlin. De asemenea, potrivit lui Gorbaciov, se caută oameni care să-şi asume rolul de fondatori ai noului proiect, informează agenţia de presă RIA Novosti, citată de Agerpres.

09 dec. 2014, 15:30
Mihail Gorbaciov: Se caută o strategie pentru stabilizarea situaţiei în lume

Mihail Gorbaciov a declarat că se gândeşte la strategia pentru stabilizarea situaţiei din lume, strategie care ar putea lua forma unei platforme globale pentru dialog, capabilă să influenţeze instituţiile de stat şi internaţionale.

Potrivit fostului secretar general al URSS, această idee i-a fost propusă în timpul vizitei sale la Berlin, unde a fost oaspete de onoare în timpul festivităţilor prilejuite de jubileul de 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Gorbaciov nu a precizat dacă acest program va lua forma unui document concret, a unui proiect sau a unei platforme pentru dialog, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CADEREA ZIDULUI BERLINULUI, comemorată cu un filmuleţ emoţionant VIDEO

‘Deocamdată au loc discuţii. Selectăm mai mulţi oameni pentru a înfiinţa un grup care să-şi asume rolul de fondatori’, a spus Gorbaciov pentru RIA Novosti, însă fără a preciza numele persoanelor care se vor număra printre fondatorii noii strategii.