General rus demis pentru incompetență crasă: a pierdut aproape întregul efectiv al Armatei 35-a în Ucraina

Generalului Mihail Nosulev i s-a deschis un dosar penal şi riscă să stea ani grei în spatele gratiilor pentru "fapte de arme" în Ucraina.

16 iun. 2022, 20:09
General rus demis pentru incompetență crasă: a pierdut aproape întregul efectiv al Armatei 35-a în Ucraina

Mihail Nosulev, general locotenent al Forțelor Armate ale Federației Ruse, a fost înlăturat din postul său de comandant adjunct al Districtului Militar de Est.

În armata rusă, epurările continuă în rândul conducerii militare de vârf pe fundalul eșecurilor de pe frontul din Ucraina. Jurnalistul ucrainean Roman Tsymbalyuk scrie despre acest lucru pe canalul său Telegram.

Zelenski: Generalii ruşi îşi văd oamenii ca fiind carne de tun. Rusia va depăşi pragul de 40.000 de soldaţi morţi în iunie
Generalului i s-a deschis un dosar penal din cauza activității sale în funcția menționată. Astfel, sub comanda sa, peste 500 de militari din Districtul Militar de Est au fost contaminați cu radiații în timpul șederii lor în zona centralei nucleare de la Cernobîl, iar în direcția Izyum „cea mai mare parte a armatei a 35-a a fost distrusă”.

Potrivit jurnalistului, soldații sunt mulțumiți de schimbările de la comanda armatei, dar se tem că noul comandant adjunct nu va fi mai bun decât Nosulev.

De ce sunt ucişi mulţi generali ruşi în războiul din Ucraina: „Sunt forţaţi să se arunce în prima linie. Vor fi şi mai mulţi”
Serviciile de informații britanice au raportat că Putin a efectuat epurări în rândul generalilor din cauza eșecurilor armatei ruse de lângă Harkov și a scufundării crucișătorului Moskva. O serie de comandanți au fost revocați din funcțiile lor.

Ucrainenii au anunţat recent că încă doi generali ruși au fost uciși în război. Un consilier prezidențial a precizat că cei doi militari au fost omorâți în Herson.

Rusia a pierdut un număr mare de ofițeri de rang înalt în invazia declanșată de Vladimir Putin. 

Pe lângă generali, cel puțin 49 de colonei au fost uciși în războiul cu Ucraina. Soldații morți ar fi peste 30.000, potrivit forțelor ucrainene.

Volodimir Zelenski anunţă că a demis doi generali de rang înalt: „Nu am timp acum să mă ocup de toţi trădătorii, dar în timp vor fi toţi pedepsiţi”