Mihail Vlasov, fiica şi ginerele său, URMĂRIŢI PENAL pentru un PREJUDICIU de 60 milioane lei

Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, și fiica acestuia, Elena Ingrid Vlasov, au fost puși sub acuzare de DNA pentru prejudicierea CCIR și Romexpo cu suma totală de 60 milioane lei.
Iulian Tudor
08 oct. 2015, 15:43
Mihail Vlasov, fiica şi ginerele său, URMĂRIŢI PENAL pentru un PREJUDICIU de 60 milioane lei

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihail Vlasov este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată; conflict de interese, în formă continuată; folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

De asemenea, Elena Ingrid Vlasov este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Citeşte şi: Ingrid Vlasov, audiată la DNA VIDEO

În același dosar, a fost pus sub acuzare și soțul acesteia, Marian Nedelcu, administrator al unei societăți comerciale, tot pentru complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că, în perioada 2008 — 2014, Mihail Vlasov, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), abuzând de prerogativele funcției deținute, a întreprins demersuri pentru promovarea unor interese private, în detrimentul entității pe care o reprezenta, cu repercusiuni negative în planul climatului investițional, reducând eficiența măsurilor adoptate la nivel public pentru susținerea și dezvoltarea economică internă.

În perioada respectivă, Mihail Vlasov și alte persoane din conducerea Camerei de Comerț și a SC Romexpo SA, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor celor două instituții.

Astfel, prejudiciul cauzat bugetului Camerei de Comerț se ridică la 54.342.145 lei, iar cel adus SC Romexpo SA este de 6.086.741 lei.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că la săvârșirea acestor infracțiuni au participat și Ingrid Vlasov și Marian Nedelcu.

DNA arată că, în perioada 2008 — 2009, Ingrid Vlasov, în calitate de administrator al SC Ingrid Vlasov SRL, a încheiat două contracte de cesiune neexclusivă a drepturilor patrimoniale de autor cu Camera de Comerț și Industrie a României, în baza cărora a încasat suma totală de 20.595 lei, pentru prestații ce nu au justificare economică pentru această instituție publică.

Concret, la data de 18 iunie 2008, a fost încheiat un contract de cesiune neexclusivă a drepturilor patrimoniale de autor care a avut ca obiect „cedarea dreptului de reproducere și difuzare a imaginii firmei create de autor”, către cesionar, în cadrul Buletinului Oficial nr. 1 al Camerei de Comerț și Industrie a României, remunerația autorului fiind stabilită în echivalentul în lei al sumei de 2.400 euro net, plătibil la cursul BNR din ziua facturării, pentru opera al cărei drept de reproducere și difuzare este cedat.

La data de 7 august 2008, în baza contractului respectiv, Camera de Comerț a achitat firmei administrate de suspecta Ingrid Vlasov suma de 8.343 lei.

În al doilea contract, încheiat la data de 23 octombrie 2009, Camera de Comerț a achitat către SC Ingrid Vlasov SRL suma de 12.252 lei.

Potrivit DNA, aceste contracte nu aveau justificare economică, nerezultând necesitatea sau vreun avantaj pentru Camera de Comerț ca imaginea firmei SC Ingrid Vlasov SRL să apară în Buletinul Oficial al Camerei, cu atât mai mult cu cât instituția publică respectivă percepea și percepe tarife de la firmele care vor să apară în paginile acestei publicații (tariful practicat este între 50 euro și 3.500 euro/apariție, în funcție de dimensiunea și poziționarea reclamei).

În perioada 2009 — 2012, Marian Nedelcu, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a încheiat două contracte de colaborare cu Camera de Comerț, prin care a beneficiat de suma de 220.780 lei, achitată integral, ce reprezintă prejudiciul cauzat bugetului Camerei, fără ca prestațiile să fi fost realizate.

De asemenea, la data de 5 septembrie 2012, Marian Nedelcu a încheiat un contract de închiriere cu SC Romexpo SA, având ca obiect închirierea imobilului „Casa Leda”, cu terenul aferent, la prețuri derizorii.

Astfel, prin contract s-a stabilit prețul închirierii pentru casă (împreună cu terenul pe care este amplasată) la 500 lei/lună exclusiv TVA, în prețul chiriei fiind inclusă și valoarea utilităților, iar prețul închirierii pentru terenul din jurul casei a fost de 0,1 euro/mp/lună.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat, reprezentând venituri nerealizate, precum și costul utilităților suportate din bugetul SC Romexpo SA, pentru perioada septembrie 2012 — octombrie 2014, este de 109.025 lei.

Procurorii mai susțin că, la data de 12 decembrie 2013, Marian Nedelcu, în nume personal, a încheiat cu SC Romexpo SA promisiunea de vânzare-cumpărare având ca obiect imobilul „Casa Leda”, la prețul derizoriu de 100.000 euro, la care se adaugă TVA.

În plus, la data de 12 decembrie 2013, Marian Nedelcu, tot în nume personal, a încheiat cu Camera de Comerț un contract de închiriere pentru terenul în suprafață de 2.900 mp (aflat în incinta SC Romexpo SA), la un preț derizoriu, valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului instituției publice, reprezentat de venituri nerealizate în perioada decembrie 2013 — iunie 2014, fiind în valoare de 39.617 lei.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Orașul din România care atrage turiști pe bandă rulantă. Hotelurile sunt pline, deși prețurile la cazare au crescut
Capital.ro
Marea schimbare de la 1 IULIE. Este măsura pe care o așteptau milioane de români: "Aceasta este DECIZIA LUATĂ astăzi"
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Te interesează pensia ta din viitor? Ministrul Muncii anunță ce se va întâmpla cu banii primiți la bătrânețe
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii cu venituri mărite în iunie. Când se va face plata
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
BREAKING | Roxana Dobre, accident în Capitală! Cu cine era soția lui Florin Salam în mașină
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
România, vizată direct de Rusia. Anunțul venit de la Kremlin: Atragem atenţia
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
DATA când IEȘI LA PENSIE! S-a stabilit FORMULA DE CALCUL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'