Mihail Vlasov poate fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, poate părăsi Penitenciarul Vaslui, au decis, vineri, magistraţii Tribunalului Vaslui, care au respins contestaţiile depuse de procurori la decizia eliberării condiţionate emisă de către Judecătoria Vaslui. Decizia este definitivă.

03 nov. 2017, 10:24
Mihail Vlasov poate fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

Pe 20 septembrie magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis că Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ a României, poate părăsi Penitenciarul Vaslui. Decizia a fost contestată atât de procurori, cât şi de Vlasov, din cauza condiţiilor impuse de magistraţi după eliberare, însă vineri Tribunalul Vaslui a decis că fostul preşedinte al Camerei de Comerţ poate fi eliberat.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în data de 18 iunie 2015 de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de trafic de influenţă. Mihail Vlasov a fost prins în flagrant, în luna martie 2014, în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis acestuia că-şi va folosi influenţa pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial International să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Mihail Vlasov a fost condamnat şi într-un al doilea dosar, la 2 ani de închisoare în noiembrie 2016, după ce a fost acuzat de procurii DNA că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, în 31 marie 2017, contopierea celor două pedepse, Vlasov având în total de executat 5 ani şi 8 luni.